StoryEditorOCM
Svijetdanima traže ispomoć

Poznati trgovački lanac uputio apel kupcima: Imajte strpljenja ako zapnete u dugom redu ispred blagajne... U problemima smo, nemamo radnika!

Piše PSD
6. srpnja 2022. - 11:55

Njemačkoj nedostaje radnika u brojnim sektorima, počevši od građevinskog sektora do obrazovanja, zdravstva, ugostiteljstva, trgovine…Njemačke zračne luke se već tjednima suočavaju s kaosom zbog nedostatka radnika, otkazuju se letovi, putnici čekaju satima na svoju prtljagu jer je nema tko razvrstati, piše Fenix-magazin.de.

Nedavno je Udruga bavarskih hotela i restorana poslala zahtjev saveznoj vladi za hitnu pomoć zbog zapošljavanja stranih radnika, a državni upravitelj Thomas Geppert kazao kako ne može vjerovati da u Bavarskoj nema tko raditi u turističkom sektoru dok stanovnici Bavarske odlaze u druge zemlje na godišnji odmor.

Čini se kako niti trgovački sektor ne zaostaje po pitanju nedostatka radnika. Mnoge trgovine već danima traže ispomoć. Nekoliko Aldi trgovina u Njemačkoj čak je postavilo plakat putem kojeg mole kupce za razumijevanje.

– Imajte strpljenja ako nastanu dugi redovi ispred blagajne jer se trenutačno suočavamo s nedostatkom osoblja, piše na jednom plakatu u trgovini Aldi u Mainzu, piše Fenix-magazin.de.

Znači li kronični nedostatak radnika da je Njemačka prisiljena tražiti radnike u inozemstvu jer ih kod kuće ih nema?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 20:55