StoryEditor
Svijetizbijao dim

Cijela Švedska bruji o Jasminu iz BiH, maloljetni mladić spasio je ženu iz požara: ‘Čim sam vidio da gori, bacio sam sladoled i potrčao‘

Piše PSD/JL
6. srpnja 2021. - 20:39

Švedani na društvenim mrežama bruje o 15-godišnjem Bosancu Jasminu Osmanoviću koji je spasio ženu iz požara u gradu Göteborgu, a video snimka na kojoj je zabilježen njegov herojski čin postala je viralna, piše Jutarnji list. 

Kako se može vidjeti u video klipu koji traje 30-ak sekundi, Osmanović je ušao u stan u kojem je izbio požar, uhvatio ženu koja se u njemu nalazila i držeći je za ruke spustio ljudima koji su je prihvatili ispod prozora.

Osmanović je u razgovoru za švedsku državnu televiziju SVT kazao kako je primijetio dim iz susjedne zgrade i čuo pozive upomoć.

- Požar je tek izbio, gust dim izlazio je kroz prozor stana. Bez oklijevanja popeo sam se s vanjske strane na drugi kat. Uzeo sam ženu za ruke i spustio je kroz prozor. Ljudi ispod prozora su je spasili, kazao je ovaj tinejdžer za SVT, a prenosi N1.ba.

U izvještaju SVT-a navodi se kako je Osmanović bio u trgovini, gdje je kupio sladoled. Nakon izlaska iz dućana primijetio je požar.

- Vidio sam da gori, bacio sam sladoled i potrčao tamo. Tada sam nazvao 112.

Spašena žena Ikram Isse Mahamed, porijeklom iz Somalije, zahvalila je 15-godišnjem Osmanoviću, među prijateljima poznatom po nadimku Miki.

- Zahvalna sam što su mi spasili život, rekla je pak Mahamed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 07:10