StoryEditor
Svijetužas u kanadi

Bijeli kombi u Torontu ubio najmanje devet osoba; Očevici: Gazio je sve pred sobom. Činilo se da cilja ljude; Pojavila se snimka uhićenja vozača

Piše JL
24. travnja 2018. - 00:34
2018-04-23T203711Z_1343663691_RC1552FCC640_RTRMADP_3_CANADA-VAN.JPG

Policija u Torontu uhitila je vozača bijelog kombija koji je u ponedjeljak poslijepodne pobjegao nakon što je na području Ulice Yonge i Avenije Finch pokosio veći broj slučajnih prolaznika. Policija je objavila da je pritom poginulo najmanje devet, a ozlijeđeno 16 ljudi.

- Vidio sam policiju kako uhićuje osumnjičenoga, vozio se u unajmljenom kombiju. Ljudi su na ulici ležali kao da su porazbacani, sigurno ih je pet-šest na licu mjesta dobivalo umjetno disanje. Bilo je užasno. Brutalno, ispričao je svjedok Phill Zullo za kanadsku novinsku agenciju Canadian Press.

Drugi svjedoci također govore o strašnim scenama na ulici i s obzirom na prizore uvjereni su da ovo nije bila nesreća.

- Prvo sam mislio da je ovo nesreća, ali kada sam vidio da je udario i drugu osobu, znao sam da nije, izjavio je drhtavim glasom 29-godišnji Ali Shaker, koji je bio u svom autu kada je vidio teror ispred sebe.
 

 

 

- Udarao je jednu po jednu osobu, jurio je 60-70 kilometara na sat, činilo se kao da cilja ljude. Tko god mu se našao na putu, odletio je u zrak. Vidio sam dijelove tijela... Ubio je puno ljudi, rekao je Shaker.

Jedan od svjedoka tvrdi da je vozač krivudao po nogostupu i gazio sve pred sobom.

Na društvenim su se mrežama pojavile i snimke uhićenja zasad neidentificiranog vozača, kojeg se na jednoj od snimki moglo čuti kako policajcima viče: - Ubijte me!

U jednom je trenutku izvukao i pištolj koji je uperio prema policajcu koji mu je vikao da ga baci i legne na tlo. U konačnici je uhićen bez da je ispaljen ijedan metak.
 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 22:14