StoryEditor

Zenica: izvučeno tijelo i petog stradalog rudara

Piše PSD.
8. rujna 2014. - 10:03
Tim za spašavanje uspio je u nedjelju kasno navečer iz jame rudnika "Raspotočje" u Zenici izvući i posljednje, peto tijelo rudara koji je smrtno stradao u nesreći što se dogodila u nedjelju.

Nakon više od tri dana neprekidnog kopanja i probijanja kroz debele naslage zemlje koja je zatrpala pristupne tunele, posebno opremljeni tim uspio je oko 23 sata na površinu izvući i tijelo rudara Fejze Isakovića.

Njegovo je tijelo nakon identifikacije prevezeno u prosekturu zeničke bolnice kako bi se tamo obavila obdukcija i utvrdio točan uzrok smrti.

Iz županijskog tužiteljstva u Zenici koje vodi istragu o nesreći pojašnjeno je kako će informacija o uzrocima smrti petorice rudara biti objavljena tek nakon obdukcije tijela svih stradalih.

Za sada se nagađa kako je razlog njihove smrti gušenje otrovnim metanom koji se oslobodio u rudničkoj jami nakon pomjeranja zemlje prouzročenog potresom.

Spasioci su u subotu uspjeli izvući tijela rudara Fahira Halača, Hajrudina Bradarca, Mehmeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića.

Poginuli rudari trebali bi biti pokopani u ponedjeljak na grobljima u selima u kojima su živjeli a prije toga će u Zenici uslijediti zajednički vjerski obred.

Vlada Federacije BiH je 8. rujna kada će rudari biti pokopani proglasila danom žalosti.

(H)
FOTO: AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 04:56