StoryEditorOCM
Regija‘URBANI RADIKAL‘

Vučić pozirao za Playboy s grožđem u ruci i zdjelom voća na ‘onom mjestu‘, sad se taj broj prodaje za ‘masnu‘ cifru

Piše S.Pg.
23. ožujka 2023. - 13:02

Beogradska književnica Isidora Bjelica 2004. godine intervjuirala je današnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučiću za rubriku "20 pitanja" srpskog izdanja "Playboya".

Sada se taj broj, s intervjuom pod naslovom "Urbani radikal nad Beogradom", nudi na internetu za ozbiljan novac - javlja tamošnji City Magazine.

Naslov koji će mnoge začuditi proizlazi iz povoda za intervju - Vučić je tada bio kandidat za gradonačelnika Beograda i tadašnji glavni urednik "Playboya" Artur Demek za "Slobodnu" se prisjeća kako se bio dosjetio da je Bjelica dobra s njim i zato ju je angažirao.

Stoga je vjerojatno i Vučića bilo lakše nagovoriti da pozira u vrlo netipičnoj pozi za jednog političara: leži na kauču u bijeloj košulji na kvadratiće i jednom rukom drži grožđe iznad glave, kao da se sprema zubima otkinuti bobu s njega. U krilu mu je zdjela s voćem, a u drugoj ruci knjiga, kako i pristoji "najboljem studentu Pravnog fakulteta".

U stilu Dioniza, zauzimajući ležernu pozu dostojnu rimskih vladara, gotovo da nagovještava svoje vladarske ambicije.

Vučić je u predizbornoj kampanji očito bio spreman na sve, pa i ovakve "radikalno urbane" foto seanse, ali to mu tada ipak nije pomoglo - izgubio je od konkurenta Nenada Bogdanovića, ali - prisjeća se Demek - vrlo tijesno. Na internetu smo našli podatak da je omjer glasova bio 50,19 prema 48,40 posto.

No, gotovo 20 godina kasnije, Vučić je već dugogodišnji predsjednik države i u tim okolnostima logično je da se spomenuti broj Playboya našao na - licitaciji.

Kolekcionari ili zaljubljenici u lik i djelo Aleksandra Vučića ovaj primjerak "Playboya" morat će platiti sto tisuća dinara, što je nešto više od - 850 eura.

“Sada je ovaj intervju u ‘Playboyu‘ jedan nevjerojatno nadrealan novinarski raritet”, piše u oglasu.

Taj magazin je sačuvao anegdotu koja pokazuje nakanu mladog Vučića da razotkrije "mutne radnje" u tvrtkama.

“U Podgoricu sam otputovao prvim jutarnjim letom, onim u 5.45. Mi, federalni zastupnici, imali smo pravo na avionske karte, pa sam greškom dobio kartu na ime mog stranačkog kolege Dragana Todorovića. A ljubazni gospodin na prijavi mi kaže: ‘Super gospodine Vučiću, sad ću se praviti da vas nisam prepoznao i da ste vi gospodin Todorović, a sad priđite malo bliže ako može.‘ Ja se tu oduševim, računam - sada će mi otkriti nešto oko poslovanja firme, neke malverzacije, neku korupciju u najmanju ruku. Kad čovjek tiho reče: ‘Gospodine Vučiću, zakopčaj rajfešlus.‘ Kad nisam u zemlju propao! Nisam dolazio k sebi sljedeća tri dana”, opisao je scenu s aerodroma stidni Vučić.

(Kao zastupnik putovao je u Podgoricu jer se to događalo u godini kad je još postojala Državna Zajednica Srbije i Crne Gore - op.)

Ono čega mu nije nedostajalo ni tada, kao ni danas, jest samopouzdanje:     

“Trudim se izgledati starije i ozbiljnije, dapače, mislim da je to moja prednost. Vidite, i sad u ovoj kampanji svi pokušavaju biti opušteni, kao ja sam tek izašao iz kuće i već radim, a toliko sam se žurio na posao pred kamerama da nisam ni kravatu stavio. Znate, ja sam jedini koji si može dopustiti da se pojavim u odijelu i kravati i da pritom pokažem da sam najmlađi”, rekao je Vučić u intervjuu Bjelici.

Na snimci stranice u oglasu sada se mogu vidjeti samo neki odgovori, no tadašnji glavni urednik Demek potvrđuje navod iz City Magazinea da je Vučić tom prilikom govorio i o svojim omiljenim glazbenicima i bendovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 15:06