StoryEditorOCM
Regijaizvanredno stanje

Užas u Srbiji: Školom se širi snimka oralnog seksa učenika šestog razreda. Pokrenuta je istraga, javila se ravnateljica

Piše JL
23. studenog 2023. - 22:00

Osnovnom školom "Vuk Karadžić" u Surdulici na jugu Srbije kruži snimka oralnog seksa učenika šestog razreda, javljaju srpski mediji.

Snimka je navodno nastala u jednoj od učionica, ali nitko od nastavnika se ne želi javno oglasiti.

- Stanje u školi je izvanredno, fiksni telefon nije u funkciji, pedagog je na bolovanju, a ravnateljica Dragana Nešić je izričito zabranila svim zaposlenicima davanje njenog broja mobitela novinarima - piše Blic.

Roditelji su im rekli da su čuli neke priče o snimci, ali da nitko ne može sa sigurnošću utvrditi što se dogodilo ili tko se nalazi na njoj.

- Strašno je na što su nam spale škole - dodao je jedan od roditelja, dok drugi tvrde da su pričali s dežurnim nastavnikom koji je siguran da se to tijekom njegovog radnog vremena u srijedu nije dogodilo.

O događaju je obaviještena i policija pa je tužiteljstvo zatražilo provjeru okolnosti nastanka snimke na kojoj su navodno dva dječaka i jedna djevojčica.

- Utvrđeno je da se radi o djeci mlađoj od 14 godina te da ne podliježu kaznenoj odgovornosti pa je zatraženo da se u slučaj uključi Centar za socijalni rad i nadležne školske službe - izvijestili su iz Višeg tužiteljstva u Vranju.

Policijska uprava Vranje potvrdila je slučaj uz isti odgovor, a ravnateljica škole Dragana Nešić rekla je da se poduzimaju sve mjere u skladu sa Zakonom i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

- U cilju daljnje istrage nećemo davati više informacija - zaključila je u kratkoj izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:07