StoryEditorOCM
Regijasimbolično

Ova zastava vijori na svim prosvjedima protiv vlasti u Srbiji još od 1996.: ‘Srce mi je zaigralo‘

Piše VIJESTI SD
3. lipnja 2023. - 23:20

Ferrari zastava, koja je primjećena i na ovim prosvjedima, mnoge je podsjetila na 1996. godinu, a navodno je u pitanju ista ona koja se vijorila na tadašnjim demostracijama i bila jedan od njihovih simbola, javlja N1.

Donesena je jednu večer na prosvjede, da bi sutradan u Dnevniku RTS-a bilo rečeno kako “izdajnici mašu stranim zastavama”.

Sjedeću večer, prosvjednici su donijeli stotine raznih zastava. Ferrari je ipak, ostala najistaknutija. Navodno je odnesena u Kanadu.

Ferrari barjak od tada ima kultni status, o njemu su izvještavali i talijanski mediji, a u jednom trenutku su reagirali su i iz Ferarija.

“Srce mi je zaigralo. Ferrari zastava se pojavljivala na svim prosvjedima 1996. i 1997. godine. To su bili građanski, zimski prosvjedi i od tada, pa do 5. listopada uvijek je bila na svakom prosvjedu“, rekao je Filip Švarm, glavni i odgovorni urednik tjednika “Vreme” u emsiji N1 direktno, dodavši da je ona bila simbol borbe za pravdu, istinu, poštenje, protiv diktature i autokracije, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 20:42