StoryEditorOCM
Regijaništa od toga

‘Neće biti slobodan dok sam živ‘, govorio je Vučić o Ziceru kojeg je krivio i za ćevape od ljudskog mesa, ali u optužnici kavačkog klana nije ni spomenut?!

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 19:34

Izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, te kako su po njegovom nalogu pripadnici kriminalne skupine Veljko Belivuk i Marko Miljković mljeli žrtve i pravili ćevape od ljudskog mesa pale su u vodi jer je u optužnici nije pronašlo Zvicerovo ime, javlja Nova.rs. 

Tužitelj za organizirani kriminal Mladen Nenadić objasnio da je Zvicer praktički slobodan čovjek u Srbiji.

Sredinom svibnja predsjednik Srbije rekao je gostujući na televiziji s nacionalnom frekvencijom, gdje je detaljno govorio o zločinima koji, prema njegovim riječima, nose potpis jednog od navodnih vođa kavačkog klana.

- Kažem Zviceru (navodnom vođi kavačkog klana) da neće biti slobodan dok sam ja živ. To radim jer sam borac, rekao je predsjednik Srbije.

Među optuženima zajedno s Belivukom nema ni riječi o Zviceru, kao ni o kavačkom klanu kao takvom, iako se spominju Crna Gora i likvidacije u toj zemlji. Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin popratio je predsjednikove izjave. 

U priopćenju u lipnju rekao da zna gdje se Zvicer skriva, iako nije jasno tko ga traži.

- Imamo informacije o njegovom kretanju. Istraga dobro napreduje, tužitelj Nenadić zadovoljan je količinom i kvalitetom dokaza. Bit ćemo spremni podići optužnicu u zakonskom roku. Očekujem veliki broj najstrožih kazni, zaslužili su da nikada ne vide sunce osim kroz rešetke, rekao je ministar u lipnju iako Zvicer zapravo i nije bio tražen. 

Šest mjeseci kasnije konačno se oglasio Nenadić. U razgovoru za novogodišnje izdanje "Politike" govorio je o svim aktualnim slučajevima tužiteljstva - Dijani Hrkalović, prisluškivanju, Veljku Belivuku, pa čak i - Zviceru. Upitan je li točna informacija da je TOK pokrenuo postupak protiv Radoja Zvicera, kojeg mediji etiketiraju kao vođu "kavačkog klana" na što je Nenadić odgovorio niječno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 21:08