StoryEditorOCM
Regija(NE)VJERNI GOSTI

I najbliži nam susjedi odustali od ljetovanja kod nas, pa usporedite cijene! A ovaj podatak sve govori...

Piše VIJESTI SD
20. srpnja 2024. - 21:45

Nije novost da brojni građani u potrazi za pravim ljetnim odmorom vole posjećivati nove destinacije. Vjernost jednom te istom ljetnom odredištu odavno je postala demode. Tako i tradicionalni gosti na Jadranu, građani Bosne i Hercegovine, sve više biraju udaljenije destinacije na kojima će provesti svoj ljetni odmor. 

U prvom redu, to su Turska, Tunis, Egipat, odnosno Hurgada, ali i Grčka. Kada je riječ o ljetovanju u Turskoj, tamošnje destinacije, uglavnom, biraju obitelji, dakle, parovi s djecom, dok se mlađi sve češće opredjeljuju za Grčku, koja je nakon nekoliko godina zastoja postala baš tražena. Popunjenost aranžmana je dosta visoka, brojni su rasprodati, a vrlo je popularan rani booking, jer, građani, praktično, mjesecima unaprijed planiraju svoje odmore, piše Dnevni avaz.

image

Hurghada, Egipat

Frank Fell/Robertharding Via Afp

Iz agencije "Relax Tours“ su naglasili da je Hurghada destinacija koju itekako vole bosanskohercegovački građani, gotovo podjednako kao i Tursku, ali i Tunis. Cijene aranžmana uveliko zavise od smještaja, odnosno hotela, termina, kao i od toga je li riječ o „last minute“ ponudi i slično. I u ovoj agenciji su nam kazali da je rani booking vrlo popularan.

- Naprimjer, od 2. kolovoza cijena ljetovanja u Hurgadi iznosi 600 eura po osobi u hotelu izravno na plaži i na bazi „all inclusive“ usluge. Imamo rezervacija i za Jadran, bez obzira na povećanje cijena, a najviše interesa bilježimo za destinacije na Pelješcu i u Cavtatu - kazali su iz "Relax Toursa".

Aranžmani od sedam noćenja u Antaliji u srpnju koštaju već od 533 eura. Dok, na primjer, smještaj u Orebiću, na Pelješcu, u apartmanima po danu košta 250 eura. Apartman je za četiri osobe, a boravak je moguć za minimalno pet noćenja. Noćenje u hotelu s četiri zvjezdice u špici sezone u Tučepima na bazi polupansiona po osobi košta od 125 do 180 eura piše Dnevni avaz.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:45