StoryEditor
Regijaskrivene poruke

Belivuk platio 100.000 eura da bi dobio sve informacije: sve mu je otkrio čovjek koji je sudjelovao u planiranju njegove likvidacije

Piše PSD
19. kolovoza 2021. - 12:48

Veljko Belivuk, vođa beogradske ispostave "kavačkog klana" trebao je biti ubijen snajperom u mafijaškoj zasjedi u prijestolnici u lipnju prošle godine.

Velja Nevolja je o tome, preko zaštićene aplikacije "Sky", pričao sa svojim najbližim suradnikom Markom Miljkovićem, dok se ovaj u bolnici oporavljao od korone.

Kako se zaključuje is prepiske, Belivuk je morao "iskeširati" 100.000 eura da bi dobio sve informacije. Podatke je dobio od čovjeka koji je bio dio plana za njegovu likvidaciju. U cijelu organizaciju upleo je i Aleksandra Gligorijevića Pukija, kojeg su potom brutalno ubili.

Optužnica, koju je 30. srpnja podiglo Tužilaštvo za organizirani kriminal, daje detalje ovog slučaja. Tu se navodi da je Aleksandar Gligorijević usmrćen jer je navodno odavao saznanja o kretanju i planovima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako su Nevolja i Mesar sumnjali, "planirao je s pripadnicima suparničke navijačke i kriminalne grupe" ubiti Belivuka snajperskom puškom.

Pukiju su u aplikaciji "Sky" dali nadimak: "Ronin" aludirajući na japansku priču u kojoj oni samuraji koji bi izgubili gospodara ili bi postali banditi dobiju taj naziv.

Belivuk se 13. lipnja 2020. godine dopisivao s nepoznatom osobom preko navedene aplikacije, a sumnja se da je upravo reč o Miljkoviću.

"Brate... ovaj me namestio ... ako sve ok bude, za par dana ide u klanicu...", piše Belivuk.

U nastavku piše da mu je Ronin, "ovaj iz Odžaka", donio pušku. 

Komunikacija je trajala dva i pol sata, a Belivuk nije spomenuo ime čovjeka "koji im je prodao priču", ali tvrdi da je izvjesni Vesković, navodno, bio zadužen da ga ubije.

Kako policija neslužbeno doznaje, postoji vjerojatnost da je spomenuti Vesković porijeklom iz Crne Gore, kao i to da se neko vrijeme skrivao u Bosni i Hercegovini.

Belivuk se u jednom trenuo našao s "tajanstvenim čovjekom" kome je dao novac za "priču".

- Pseto mi donijelo pušku na noge i tapše me po ramenu... moj je prijatelj vidio Ronina i Trajka sinoć oko 12, a on mi poslao u 12.55 poruku da se noćas moramo vidjeti. Dogovorio sam da idu u utorak Ronin i jedan naš, da nam Ronin pokaže gdje je Vesković, i onda klaonica...", piše Velja Nevolja.

Marko Miljković je, kako se sumnja, cijelo vrijeme umirivao Belivuka i pomagao mu da smisle način kako da namame Ronina, kojem inače ne vjeruju. U ovim porukama nije najjasnije je li on čovjek koji je "prodao priču", ali je izjvesno da je Gligorijević Belivuku donio snajper iz kojeg je navodno trebao biti ubijen.

- Donio mi pušku idiot, ja i dalje ne vjerujem... ima i prigušivač. Kaže Hel (osumnjičeni Nebojša Janković) da je cijev odlična, pakovana puška, cijev je bruka i mehanizam, ali je optika k...c. Vidjet ćemo kad ga spakiramo, što da radim, dat će šifru "Sky-ja" pa lagano... Dao sam im ozvučen auto sinoć, jedva ga čekam udaviti - napisao je Nevolja.

Po svemu što se zna, pripadnici ove kriminalne grupe nisu uspjeli doći do Veskovića. Navodno, policijski operativci, kao i tužitelji, koji su radili na ovom predmetu (Mladen Nenadić i njegova dvojica zamenika Saša Ivanić i Zoran Babić) imaju indicije o kome je riječ.

item - id = 1121125
related id = 0 -> 1136952
related id = 1 -> 1136950
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:19