StoryEditorOCM
Politikakomunikatori

Plenković: Neki miks kompleksa i ljubomore svaki dan pršti iz Milanovića, čak ponovno šmrče. On je potpuno nebitan

Piše Vijesti SD
30. svibnja 2023. - 22:02

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje u utorak navečer na svečanosti u zagrebačkom HNK-u povodom Dana državnosti. Prije toga premijer je dao izjavu za medije - piše N1.

- Već tradicionalno difamiranje, pogotovo na mene osobno. Prvo, ja sam 90-e glasao za HDZ, on je rekao da nije za nikoga. Drugo, ovo kontinuirano difamiranje moje obitelji, pogotovo mog oca, ja se u njegovog oca ne diram. Ima puno ljudi koji govore o njegovom ocu, on to zna, ali ja to neću govoriti. Drugo je stan, moji su roditelji bili ugledni ljudi, svojim su novcima kupili svoj stan, nitko im ga nije dao, nije bio društveno vlasništvo, nitko im ga nije poklonio. To je druga difamacija. Treća difamacija da sam se ja osjećao nesigurno. Naprotiv, sretno, veselo sam se osjećao jer je pred nama vrijeme slobode i demokracije  - rekao je Plenković.

- Nisam primijetio da je 90-ih godina, dok je Milanović bio diplomat, dio tok perioda smo proveli skupa, da ikada na bilo koji način nije sudjelovao u proslavi Dana državnosti na ovaj datum. Dok je bio obični diplomat. Ne sjećam se da mu je 30. svibnja bio problem. To se dobro zna - dodao je.

“Milanović je potpuno nebitan”

Ponovio je da je vraćanje Dana državnosti na 30. svibnja izraz političke volje HDZ-a i parlamentarne većine, odluka Hrvatskog sabor.

- Donesen je zakon, a zakon treba poštivati.

- Ovo što vidimo s njegove strane, osim ovih difamacija i laži na osobnoj razini, njega uglavnom karakterizira laganje i difamiranje drugih osoba, osobito mene jer je u biti on taj koji je teško iskompleksiran porazom 2016., katastrofalnim rezultatima svog premijerskog mandata u odnosu na ovo što smo mi napravili. Taj neki miks kompleksa i ljubomore pršti iz njega svaki dan, čak ponovno i šmrče, kao što sam malo prije vidio. Pustimo njega, on je u potpunosti nebitan za nas koji ozbiljno doživljavamo hrvatsku državu”, rekao je Plenković.

Kazao je i da Milanović na ovaj način šalje poruku da nitko onda ne treba poštivati zakone u Hrvatskoj.

- Predlažem jedan interkatedarski sastanak svih katedri za ustavno pravo da malo razmotre kako to izgleda kad predsjednik države javno, flagrantno godinama ne poštuje Dan državnosti vlastite zemlje. Neka nađu jedan presedan, jedan primjer. Ja bih volio znati i naći gdje se to događa, ovo je jedini takav slučaj koji je meni poznat - rekao je.

Istaknuo je da je ovo dan koji treba Hrvate ujediniti, a Milanović svojim nastupom pokazao koliko dijeli Hrvatsku.

Dodao je da će oni koji će njega slijediti doživjeti teški politički fijasko iduće godine - piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 12:51