StoryEditorOCM
Politikafenjeraši

Nikad u povijesti hrvatskog višestranačja nije bilo toliko poznatih imena na zadnjim mjestima. Svi se oni, iz dišpeta, nadaju prolazu

20. lipnja 2020. - 16:22
Andrej Plenković omogućio je Božidaru Kalmeti da se sa začelja probije do potpune rehabilitacijeLuka Gerlanc/Arhiv/HANZA MEDIA

Oni su posljednji, a snivaju zastupnički mandat. Daleko su iza prolaznih mjesta, a nadaju se pobjedi. Zovu ih fenjerašima, jer zauzimaju zadnja mjesta na listama svojih stranaka.

Netko mora otklečati na kukuruzu jer je kritizirao svojeg stranačkog šefa. Netko jer ga je pokušao smijeniti. Netko jer nije po volji vrhu stranke. A netko jer se stranački kolege naprosto boje njegova utjecaja.

Nikad u povijesti hrvatskog višestranačja nije bilo toliko poznatih imena na zadnjim mjestima. I to iz svih stranaka, od desnice do ljevice. Svi se oni – iz dišpeta prema onima koji su ih stavili na začelje – nadaju prolazu. Da bi to napravili, trebaju preskočiti jednu tešku prepreku: skupiti 10 posto preferencijskih glasova od broja koji dobije njihova lista. Teško, ali ne i nemoguće.

(...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:19