StoryEditorOCM
HrvatskaIvana Novak Nakir

Znanstvenica ili supruga i majka: Kod nas sve više žena doktorira, a onda zbog obitelji odustaju od karijere. Nema nas na čelu fakulteta, institucija... Društvo ne podupire žene!

Piše Toni Paštar
13. rujna 2022. - 22:36
Ivana Novak Nakir: Sva moja postdoktorska usavršavanja i izbivanja iz Hrvatske uspjela sam odraditi prije nego što sam se udala i postala majkaTom Dubravec/Cropix/Cropix

U ponedjeljak je u Zagrebu održan prvi dio dvodijelnog simpozija naslovljenog “Žene koje mijenjaju znanost: odvažne znanstvenice u Kanadi i Hrvatskoj”. Drugi dio simpozija održat će se ove srijede u Splitu, na MedILS-u.

Organizatori simpozija su veleposlanstvo Kanade u Zagrebu, prof. Igor Štagljar, direktor Odjela za biokemiju i medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Torontu uz angažman na MedIL-u, Institut Ruđer Bošković, PMF Sveučilišta u Zagrebu i MedILS.

- Za ovaj simpozij odabrali smo po tri izvrsne znanstvenice iz Kanade i Hrvatske koje svojim radom i zalaganjem pomiču granice u znanosti. Njihove priče su inspirativne i svakako motivirajuće za mlade žene koje se odlučuju ulaziti u svijet znanosti.

Ključna uloga

Iz hrvatske “kvote” to su prof. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:30