StoryEditorOCM
Hrvatskanapustila sjednicu

Vidović Krišto: Šimpraga veliča Ratka Mladića i negira Oluju, a vi je predlažete za potpredsjednicu Vlade

Piše PSD
28. travnja 2022. - 09:38

Saborski odbori saslušat će danas troje kandidata za nove članove Vlade, odnosno kandidatkinju za potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu, kandidata za budućeg ministra gospodarstva Davora Filipovića i kandidata za budućeg ministra rada i socijale Marina Piletića.

Anja Šimpraga stigla je u 8.30 sati pred Odbor za Ustav, Davor Filipović je od 9.00 sati na Odboru za okoliš i Odboru za gospodarstvo, a Marin Piletić od 9.30 na Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku.

Šimpragu je na Odboru za ustav došao predstaviti premijer Andrej Plenković.

Na početku saslušanja, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, izvela je maleni performans i napala Šimpragu.

- Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju, rekla je Karolina Vidović Krišto. Nakon toga joj je izrečena opomena, a ona je napustila sjednicu, javlja N1.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je Vidović Krišto da ju može biti sram.

Plenković je rekao kako je siguran da će Šimpraga vrlo dobro obavljati posao potpredsjednice Vlade.

Buduća potpredsjednica Vlade rekla je da joj je čast da se može predstaviti pred odborom te je rekla kako je "Hrvatska dostigla visoke standarde" što se tiče zaštite i promocije ljudskih prava.

- Preuzimajući ovu važnu odgovornost, pogotovo u ovako teškim vremenima za cijeli svijet, nastavit ću raditi u duhu svoga prethodnika i svemu onome što je donosio svojim pristupom, a to je bio mir i nadam se da ću preuzeti tu štafetu dalje, rekla je Šimpraga.

Sandra Benčić iz Možemo! rekla je kako sa Šimpragom dijeli mnoge vrijednosti te da joj je žao što neće moći glasati za nju, budući da ne podržava rad Plenkovićeve vlade.

I Filipović pred odborima

Davor Filipović stigao je na zajedničku sjednicu Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode, a došao je predstaviti premijer Plenković.

Premijer je rekao kako je Filipović mladi čovjek od 38 godina, koji je s 26 godina doktorirao na Ekonomskom fakultetu i dosad objavio više od 70 znanstvenih radova.

- Bio je dvaput bira za zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te je bio kandidat za gradonačelnika Zagreba, nabrojao je premijer.

Rekao je kako je Filipović angažiran član HDZ-a i da uživa njegovo povjerenje.

- Vjerujem da će, s obzirom na svoje kompetencije, Filipović vrlo brzo pohvatati konce u resoru koji preuzima, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 03:44