StoryEditor
Hrvatskabuktinja u metropoli

Veliki požar u Zagrebu: zapalio se objekt u blizini Zapadnog kolodvora, zaustavljen je željeznički promet, isključena je struja

Piše Hajdi Karakaš Jakubin /JL
23. rujna 2019. - 21:43

Zgrada dimenzija 60 x 20 metara s drvenim krovištem planula je u ponedjeljak nešto poslije 18 sati na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru, točnije na Trgu Francuske republike 14, piše Jutarnji list.

Dim i vatra koji su sukljali u vis nekoliko desetaka metara izazvali su kaos oko mjesta buktinje, a odmah po dojavi o vatrenoj stihiji oko 18,20 sati na poprište akcije stigli su zagrebački vatrogasci. Na teren je izašlo sedam vatrogasnih vozila sa 21 vatrogascem, a svoj obol u gašenju je dalo i nekoliko DVD-ova.

Iako se u tom trenutku nad metropolom spustila kiša, pred vatrogascima je veliki izazov gašenja požara.

Okolnosti koje su dovele do požara i koji je točan uzrok otkrit će se policijskim očevidom koji na mjestu intervencije neće početi prije utorka ujutro jer, osim što zgarište treba prvo staviti pod kontrolu, očevid ne omogućuju ni loši vremenski uvjeti kao niti mrak.

Inače uz plamteću građevinu na pruzi su bile otvorene cisterne u kojima se nalazilo žito, a koje su, prema prvim informacijama, spašene.

Kako piše Index, zaustavljen je sav željeznički promet, a na većem području nema ni struje.

"Zbog požara koji je buknuo na magazinskoj zgradi (u nadležnosti HŽ Carga) na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu , na dionici pruge Zagreb Glavni kolodvor – Podsused Tvornica isključen je električni napon. Željeznički promet je na toj dionici u prekidu", priopćili su iz HŽ-a.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 15:35