StoryEditorOCM
Hrvatskapotvrdila policija

Nova tragedija u Petrinji: u padu s krova poginuo volonter, bivši specijalac koji je stradalima donirao vlastitu kamp kućicu

Piše Mario Pušić/JL, PSD
3. siječnja 2021. - 11:32

U padu s krova u nedjelju nešto poslije 10 sati u Petrinji je smrtno stradao 57-godišnji muškarac, javila je policija. Dogodilo se to dok je kao volonter obavljao radove ne jednom oštećenom krovištu na području grada. Vatrogasci koji su mu prvi priskočili u pomoć, a onda i Hitna pomoć koja je došla na mjesto događaja, nažalost, nisu ga uspjeli reanimirati, piše Jutarnji list.

Doznajemo da se radi o Albinu C. iz sela Mali Jedrč nedaleko Severina. Donirao je jučer vlastitu kamp-prikolicu jednoj obitelji stradalnika, a danas je pokušao pomoći na krovištu, što je za njega bilo kobno. Radi se o umirovljenom vojniku, bivšem specijalcu i aktivnom članu mjesnog DVD-a.

- Zvao me jučer, pitao jesam li na području Petrinje da se nađemo. Rekoh mu da dolazim sredinom tjedna. To je zadnje što smo se čuli, ne mogu vjerovati - ispričao nam je Albinov prijatelj.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nakon tog tragičnog događaja upozorio je volontere i građane da se ne penju neorganizirano na krovove.

"Nemojte se neorganizirano penjati na krovove. Znam da je teško gledati svoju imovinu i muku, ali najteže je doći pred obitelj i reći da više nemaš najbližega. U toj pomoći možemo napraviti prestrašne štete, a s druge strane kad pogledamo da je čovjek izgubio život onda ne postoje riječi da umanjimo bol. I onda kako pred te ljude?" rekao je za HRT gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 00:45