StoryEditorOCM
Hrvatskatraže povišicu

Sindikati optimistični pred sastanak s Plenkovićem: ‘Čim se on uključi u konfliktnu situaciju, na pomolu je rješenje‘

Piše Vijesti SD
5. lipnja 2023. - 08:23

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će danas ujutro radni sastanak s predstavnicima više sindikata javnih i državnih službi koji traže veće plaće, donosi N1.

Uz predsjednika Vlade sastanku će prisustvovati potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar financija Marko Primorac, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

“Naša očekivanja od sastanka su velika. Poučeni svim iskustvima od 2019, uvijek kada se premijer uključuje u konfliktnu situaciju, onda je na pomolu i rješenje”, optimističan je u nedjelju bio Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Školski sindikati tražili su 10 posto povećanje plaća. Inače – štrajk.

“Ono u čemu smo mi u problemu je da nama za dva tjedna završava nastavna godina i mi sve što ćemo raditi moramo raditi jako brzo”, kaže Stipić.

Sindikat zaposlenih u visokom obrazovanju traže 20 posto veće plaće. Smatraju da imaju pravo na to jer su i drugi tražili, a liječnici dobili. Ipak, očekuju da će premijer svima ponuditi isto, donosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 20:04