StoryEditorOCM
Hrvatskadogovarali se

Sastali se Plenković i glavna državna odvjetnica, upoznala ga s odlukama, on joj pružio potporu u radu

Piše Vijesti SD
20. travnja 2023. - 18:06

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima glavnu državnu odvjetnicu Republike Hrvatske Zlatu Hrvoj Šipek. priopćili su iz Vlade.

Glavna državna odvjetnica upoznala je predsjednika Vlade s okolnostima razrješenja ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Vanje Marušić, što je sadržano i u izvješću koje je zaprimio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Također, Glavna državna odvjetnica informirala ga je o odluci kojom je Željku Mostečak, zamjenicu Glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice USKOK-a, navode.

Predsjednik Vlade, stoji u priopćenju ponovio je podršku samostalnom i neovisnom radu Državnog odvjetništva u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminaliteta.

“U tom kontekstu, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima Vlade i Ministarstva pravosuđa i uprave u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i uvjeta rada Državnog odvjetništva, kao i materijalnih prava pravosudnih dužnosnika”, priopćili su iz Banskih dvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 16:39