Hrvatskapravna borba

Sanja Sarnavka šokirana Severininim slučajem: Jednom mi se požalila kako se boji da joj Milan ne uzme dijete i više ga ne vrati. To je izuzetno neuobičajeno

Piše Marina Karlović-Sabolić
sarnavka

- Ako je Severini uzeto dijete zato što je pjevačica, zato što nastupa oskudno odjevena i pokazuje svoje tijelo, onda je to zaista prestrašno. Ne mogu zamisliti da bi se netko Madonni usudio uzeti dijete zato jer je slavna pjevačica.

To se samo patrijarhalnom umu može učiniti čudno, pa valjda bismo 2019. takve stvari trebali nadići - kazala je u izjavi za Slobodu Dalmaciju aktivistkinja Sanja Sarnavka netom nakon što je objavljena privremena mjera zagrebačkog suda prema kojoj mali Aleksandar od danas treba živjeti s ocem, srbijanskim tajkunom Milanom Popovićem, te da otac “samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta”.

Severinin odvjetnik: Bilo bi zastrašujuće da se ide u ovrhu. Pokušavam je uvjeriti da pusti dijete, da se oko Aleksandra ne radi nered. Ona je u šoku, ne može vjerovati da se kao razumna i korektna majka našla u ovoj situaciji

Šokirana pjevačica se guši u suzama nakon presude: 'Ne znam što bih vam rekla, ovo nisam očekivala, ovo je presedan...'

Severina izgubila spor s Milanom Popovićem: sud donio privremenu mjeru i odlučio da dijete živi s ocem, pjevačica bivšem partneru već danas mora predati sina

 

- To je izuzetno neuobičajeno, jer sud djecu u više od 90 posto slučajeva dodjeljuje majci. Treba voditi i računa da otac djeteta živi u drugoj državi – upozorava Sarnavka.

Ona nam je kazala i da joj je Severina svojedobno i sama otkrila da se boji da joj bivši suprug ne uzme dijete i da ga onda više ne vrati. Takvih je slučajeva već bilo u praksi.

Bitka za skrbništvo nad malim Aleksandrom je, ističe naša sugovornica, prilično komplicirana.

- Roditelji se na žalost nisu uspjeli sporazumjeti, i čitava je priča najmanje dobra za dijete. Još ne znamo što je napisano u presudi, no poznajući naše pravosuđe, uvijek postoji opasnost da je netko u Severini vidio neadekvatnu majku zato što poslom putuje po turnejama, a u djetetovom ocu uglednog biznismena, što god to na ovim prostorima značilo, koji je moćan i ima novaca – upozorava Sarnavka.

Podsjeća da i majke koje u bolnicama obavljaju komplicirane kirurške zahvate dežuraju 15 puta mjesečno, pa im nitko zbog toga ne oduzima djecu.

- Naprosto trebamo shvatiti da žena više nije samo kućanica – poručuje Sarnavka te zaključuje.

Za sada je još uvijek ostalo nejasno je li Severina izgubila skrbništvo nad djetetom ili ne. Sud je donio privremenu mjeru u kojoj je, prilično neuobičajeno, definirao Aleksandrovog oca kao osobu koja samostalno brine i zdravlju i školovanju djeteta.

- Ako je riječ o potpunom oduzimanju skrbništva, onda je takva odluka doista nedopustiva – zaključuje Sarnavka.

 

#SEVERINA