StoryEditor
Hrvatska'nema smisla'

Propalo predizborno sučeljavanje na RTL-u: pozvano četvero najjačih kandidata, Grabar-Kitarović odbila doći pa su odustali i Škoro i Milanović

Piše A. B. K.
9. prosinca 2019. - 19:20
kand

Televizijsko predizborno sučeljavanje koje je uoči prvog kruga predsjedničkih izbora namjeravala organizirati RTL Televizija propalo je nakon što je kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbila sudjelovanje.

Ispričala se obvezama u kampanji.

Kako je objavio RTL prvi je na njihov poziv odgovorio Mislav Kolakušić. On je putem svoje Facebook stranice poručio kako će se pozivu odazvati te pozvao protukandidate da učine isto.

Iz izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović RTL-u je odgovoreno kako aktualna predsjednica ne može doći na sučeljavanje zbog obveza u kampanji, odnosno činjenice da je u vrijeme ponuđenog termina organiziran njezin završni skup.

Iz Stožera Zorana Milanovića za RTL su odgovorili kako se on 'već mjesecima javno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata, da je ona već trebala biti održana. Naveli su kako je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će i predsjednica sudjelovati kao kandidatkinja na izborima'.

Sličan odgovor stigao je iz stožera Miroslava Škore. Tvrde da su za sučeljavanje otvoreni, ali da bi trebali doći svi pozvani kandidati. Budući se nisu odazvali kandidati najjačih stranaka, iz Škorinog stožera su konstatirali kako za njih sučeljavanje, ako nije u punom sastavu, nema smisla.

O sučeljavanju istih četvero kandidata u ponedjeljak se oglasila i televizija N1

- N1 je za ove predsjedničke izbore odlučio dati priliku predsjedničkim kandidatima da, u različitim formatima, predstave sebe i programe u našem programu. Sudjelovanje u našoj debati, koja se snima u petak poslijepodne, odmah je potvrdio Mislav Kolakušić. Iz stožera aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović urednici TNT-a Nataši Božić odgovorili su da neće doći zbog obveza u kampanji zbog kojih im ne odgovara termin debate na televiziji N1.

I dalje čekaju odgovor iz stožera Miroslava Škore, a iz stožera Zorana Milanovića ponovili su isto što i za RTL.

Doći će ako dođe i Kolinda Grabar Kitarović. 

 

 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 21:35