StoryEditor
Hrvatskaiz ministarstva vanskih poslova pozdravljaju dolazak američkog predsjednika u zagreb

Odluka Busha da posjeti Hrvatsku potvrda "visoko razvijenih" odnosa

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 12:30

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) potvrdilo je u petak da će američki predsjednik George W. Bush u travnju posjetiti Hrvatsku, no nije moglo objaviti točan datum niti trajanje posjeta.

Ivo Sanader i George Bush
Odluku Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Georgea W. Busha da posjeti Hrvatsku, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ocjenjuje visokom potvrdom iznimno razvijenih, prijateljskih i partnerskih odnosa Republike Hrvatske i SAD.

- Posjet predsjednika Busha dolazi u trenutku visoko razvijenih i svestranih odnosa dviju zemalja u političkom, gospodarskom i sigurnosnom pogledu. Potvrda je to važnog mjesta i uloge Hrvatske na međunarodnoj sceni, kao zemlje čvrsto usmjerene ka punopravnom članstvu u EU i NATO, članice Vijeća sigurnosti UN i nezaobilaznog čimbenika u osiguranju trajnog mira, stabilnosti i suradnje u srednjoj i jugoistočnoj Europi - navodi se u priopćenju MVPEI-a od petka.

Ministarstvo je uvjereno da će posjet Predsjednika Busha imati važnu i poticajnu ulogu u daljnjem ubrzanom ostvarivanju glavnih ciljeva hrvatske državne politike, osobito u sadašnjim međunarodnim okolnostima u kojima i Hrvatska pridonosi jačanju odnosa suradnje i političkog dijaloga u ovom dijelu Europe i svijeta.

Bush će sa suprugom Laurom posjetiti Hrvatsku nakon summita NATO-a u Bukureštu, koji se održava od 2. do 4. travnja, službeno je objavila u četvrtak Bijela kuća.

Nakon posjeta Ukrajini, i sudjelovanja na summitu NATO-a u Bukureštu, "predsjednik Bush otputovat će u Hrvatsku, gdje će se sastati s hrvatskim predsjednikom i premijerom i čelnicima onih zemalja koje čelnici Saveznika odluče pozvati u NATO-a na summitu u Bukureštu", priopćila je Bijela kuće.

(H)

#GEORGEBUSH#POSJET#HRVATSKA

Izdvojeno