StoryEditorOCM
Hrvatskazima, zima

Mislite da je vama hladno? Pobrojali smo najniže temperature u Hrvatskoj, u Dalmaciji je zabilježeno -11 stupnjeva

Piše Vijesti SD
6. veljače 2023. - 22:39

Cijeloj Hrvatskoj posljednjih je dana hladno. Jug se muči sa snažnom burom, a svejedno nije ni ostalim dijelovima Lijepe naše kojima je led ušao u kosti. Na stranici Pljusak.com navedene su temperature po cijeloj Hrvatskoj koje su u prosjeku dosta niže od onih na koje smo inače naučeni. 

Primjera radi, dubrovačko područje trenutno je rashlađeno na dva stupnja, a sam Grad ima temperaturu od jedan stupanj Celzijev. Ista temperatura je i u Veloj Luci, ali i u Prigradici na Korčuli. 

Na poluotoku Pelješcu, temperatura je pala na jedan stupanj ispod nule. Mrvicu toplije je u Metkoviću koji mjeri nulu. Jedan ispod nule je i u Vrgorcu, a dva stupnja niže je u Roglićima na Biokovu. U 22 sata u Šestanovcu je temperatura izmjerena na minus jedan dok je u Zadvarju samo stupanj toplije. Hladnije je u Kučićima gdje je u istom periodu izmjereno minus dva. 

Dalmatinska metropola Split u ponedjeljak navečer ima temperaturu od jednog stupnja, a najhladnije u njegovoj okolici je na Velikom Kabalu na Mosoru gdje je izmjeren nevjerojatan minus od čak 11 stupnjeva!

Šibenik mjeri nula stupnjeva, a isto vjrijedi i za cijelu njegovu okolicu od koje je najhladnije u Žaborićima gdje je večeras izmjereno minus tri stupnja. Istu temperaturu kao i Šibenčani ima i Zadar sa svojom okolicom, a hladniji je jedino Crni vrh na Paklenici gdje je temperatura pala osam stupnjeva ispod ništice. 

Gospić, Lički Osik i Gornji Kosinj rashlađeni su na minus šest stupnjeva, a dva stupnja hladnije je u Krasnom Polju. Rabljanima je nešto lakše, njih "griju" tri stupnja. Na Krku je najhladnije u Malinskoj i Brzacu koji imaju jedan stupanj ispod nule, dok je ostatak otoka uglavnom na nuli. 

Sama Rijeka je na nuli, a njezino područje uglavnom je stupanj ili dva hladnije. Najhladnije je pak na Platku gdje je sada ni više ni manje nego minus deset stupnjeva. 

Istra je na temperaturi od stupnja ili dva ispod nule dok uz samu granicu sa Slovenijom pada i na minus tri ili četiri. 

Hladno je i u Karlovcu gdje je noćas temperatura pala na minus pet, samo dva stupnja više nego što je u okolici Ozlja. Ista temperatura, dakle minus osam je i u Pisarovini. 

Temperatura u Samoboru i Zagrebu mahom je debelo ispod nule s rekorderom na Puntijarki gdje je pala i na minus deset. Hladno je i u Zagorju, Ivanec i Novi Marof mjere i po minus sedam stupnjeva koliko je i u Čakovcu. 

U Slavoniji je temperatura gotovo svuda na minus pet, u Daruvaru i Našicama se spustila i nekoliko stupnjeva niže, ali najhladnije je svakako na Papuku gdje je izmjereno minus deset. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2023 11:52