StoryEditor
Hrvatskafacebook statusi

Ministri Bauk i Ostojić podržali održavanje Split Pridea na Rivi; Policija se priprema za Split Pride na Rivi

Piše PSD.
30. svibnja 2012. - 00:01
"Dvadeset godina nakon međunarodnog priznanja, sedamnaest godina nakon završetka rata, petnaest godina nakon mirne reintegracije i godinu dana prije ulaska u EU u Hrvatskoj oko pitanja ljudskih prava manjina više nema mjesta za kompromise. Riva,  napisao je to ministar uprave Arsen Bauk o Split Prideu na svom Facebook profilu i tako svima jasno dao na znanje gdje i na čijoj strani će biti 9. lipnja, piše Jutarnji list.

Ministar Bauk već je u nekoliko navrata izrazio svoje nezadovoljstvo zbog situacije oko održavanja Split Pridea. Svoju podršku održavanja Pridea na Rivi, a ne na Prokurativama, kako ga je gradska vlast "izmjestila" dao je i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Ne čeka se nikakva odluka policije. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske jasno kaže koju prijavu imaju i kako će policija osigurati javno okupljanje. Za mene je policijsko priopćenje jasno. Trasa se ne mijenja kao ni mjesto javnog okupljanja" napisao je Ostojić na svom Facebook profilu.

Splitska policija pripreme za osiguravanje Split Pridea obavlja sukladno prijavi za organiziranje tog javnog skupa 9. lipnja na Rivi, odluku gradske vlasti o preusmjeravanju povorke gay parade s Rive na Prokurative nisu dobili, a ako je dobiju, organizirat će sastanak s predstavnicima grada i organizatora Split prida kako bi se dogovorili, doznaje se u toj policijskoj upravi.

Policijska uprava splitsko-dalmatinske županije učinit će sve što je u njenoj moći da Split Pride zakazan za 9. lipnja ove godine protekne kulturno, bez izgreda i nereda, te je spremna na dogovor sa svim akterima tog događaja, izvijestila je večeras glasnogovornica Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Ona je kazala kako je Policijska uprava zaprimila prijavu za organiziranje javnog skupa, odnosno gay parade na Rivi 9. lipnja te se sukladno toj prijavi obavljaju i pripreme policije.

"Za sada nismo dobili nikakvu odluku gradske vlasti o preusmjeravanju povorke gay parade s Rive na Prokurative", reka je Kraljević za Hinu.

Na upit kako će Policijska uprava postupiti u slučaju da dobije odluku gradskih vlasti od ponedjeljka kojom se gay parada umjesto na Rivu usmjerava na Prokurative, Kraljević je kazala: "Tada ćemo organizirati koordinacijski sastanak s predstavnicima Grada i organizatorima gay parade kako bi se dogovorili i pronašli svima prihvatljivo rješenje".

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smatra kako se trasa povorke ne mijenja. "Za mene policijsko priopćenje je jasno. Trasa se ne mijenja kao ni mjesto javnog okupljanja", objavio je večeras ministar Ostojić na svom Facebook profilu.

JL, PSD, HINA, FOTO: CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. siječanj 2022 07:25