StoryEditor
Hrvatskasukob na autocesti

Ministar Božinović prozvao Hajduk i Dinamo: Spustimo tenzije! Policija ne može nadomjestiti lošu komunikaciju između klubova

Piše psd
23. svibnja 2022. - 14:58

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović komentirao je sukob u subotu navečer na autocesti.

"To što se dogodilo je za svaku osudu, to najoštrije osuđujem. Apsolutno je neprihvatljivo, a kao ministru mi je potpuno neprihvatljivo nasilje nad policajcima.

Znamo da je bila utakmica visokog rizika, ali to nije visoki rizik zbog policije. Policija je tu da rizik smanji, policija se pomno pripremala. Policija je obavila sve ono što je bilo planirano u postupanju, ali bila je izložena jednom huliganskom napadu na koji su policajci odgovorili poštujući pravila struke u skladu sa zakonom.

Kad govorimo o tom fenomenu nasilja na sportskim natjecanjima, moramo svi skupa osvijestiti da se radi o širem društvenom problemu. Znamo da nije samo ova utakmica, imamo dvije utakmice pred nama, obje u Splitu, jedna je finale Kupa, druga je reprezentativna, pozivam sve da se spuste tenzije", rekao je i dodao da će policija dobro odraditi svoj dio posla.

"Moja poruka je da policija ne može nadomjestiti lošu komunikaciju koja postoji između klubova. Oni su organizatori, moraju dogovarati, povratiti povjerenje", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 18:19