StoryEditor
Hrvatskapolitički analitičar

Macan o uhićenjima u Međimurju: Institucije su puštene s lanca. Poruka je ovo svima da paze što rade, u pitanju ne moraju biti milijuni, nego i najmanje svote

Piše PSD.
10. rujna 2021. - 15:37

- Što si duže u mandatu veća je mogućnost da na neki način kupuješ glasove, a Matija Posavec je zadnja osoba na koju bi se to moglo odnositi. Međimurje je uvijek bilo nekakav primjer, puno se radilo za male novce, kazao je u Studiju 4 HRT-a politički analitičar Krešimir Macan komentirajući novu akciju Uskoka u kojoj je, među šestero uhićenih i međimurski župan Posavec te zastupnik SDP-a Stjepan Kovač. Dodao je kako moramo u obzir uzeti i persumpciju nevinosti.

Ne iznenađuje, dodaje Macan - da su javne osobe, zaposlenici javnog sektora i svi mi drugi postali svjesni da u pitanju ne moraju biti milijuni, nego i najmanje svote. Poruka je ovo svima da dobro paze što rade - institucije su puštene s lanca.

- Imamo iščekivanje tko će biti Vrhovni sudac, tu se očito očekuje promjena prakse. Premijer nema problem da se bilo koga istražuje. Ovdje ipak ima malo sumnje u nekakvu koordinaciju jer je skandal u Kutini privukao malo previše pažnje, kazao je Macan za HRT. Smatra da se odlaženjem na drugu stranu radi 'klasični spin'. 

item - id = 1126348
related id = 0 -> 1135146
related id = 1 -> 1134733
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2021 22:51