StoryEditor
Hrvatska'izolirani slučajevi'

Krstičević progovorio o pilotima koji su u helikopteru prevozili švercera, objasnio i zašto je javnost za skandal saznala tek nakon 2 mjeseca

Piše PSD
21. studenog 2019. - 10:45

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je danas slučaj trojice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku koji su prije dva mjeseca vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojnog streljiva, prenosi N1.

- Ispričavam se u ime cijele Hrvatske vojske. To nisu vrijednosti pobjedničke Hrvatske vojske. Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti. Nažalost, imamo i pojedinaca. Svaki ovaj prekršaj ima ime i prezime. Nulta je stopa tolerancije na ovakvo nevojničko ponašanje. Trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima i ovakvim pojavama. Što se mene tiče, podrška Hrvatskoj vojsci da kroz liniju zapovijedanja ovaj slučaj riješi, kazao je u četvrtak ministar obrane Damir Krstičević.

Skandal u MORH-u: trojica pilota iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije!

Poručio je da je osnovao Povjerenstvo koje će mu do 2. prosinca podnijeti analizu situacije i predložiti mjere.

- Moramo se obračunati s ovakvim pojavama. Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolirani slučajevi. Hrvatska vojska će pobijediti situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sustava, rekao je Krstičević.

Odgovorio je na pitanje kako je reagirao ovaj slučaj.

- Žao mi je. Pa vi znate naše pilote, dečki su i u Domovinskom radu bili sjajni, to su vrhunski ljudi na ponos svih. Još jednom - isprika. Stega mora biti na razini. Hrvatska vojska će oštro sankcionirati bilo koga tko je po tom pitanju nešto napravio, kaže ministar.

Upitan kako to da nije prije izvijestio javnost o tom slučaju koji se dogodio prije dva mjeseca, Krstičević je kazao: "Imaju organi koji to rade, ima policija, ima civilna policija. Istraga još traje, prema tome nisam želio utjecati na istragu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 22:47