StoryEditor
Hrvatskanovi angažman

Kolinda Grabar-Kitarović postala posebna savjetnica dekana ZŠEM-a, otkrila kojem će se projektu prvo posvetiti: Drago mi je što sam dobila takvu priliku

Piše PSD.
4. ožujka 2021. - 11:37
Tomislav Krišto/Cropix

Bivša predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović postala je posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

'Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar–Kitarović od 1. ožujka se pridružila ZŠEM-u u ulozi Posebne savjetnice dekana za međunarodne projekte. Grabar–Kitarović će podržati ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima.

Kolinda Grabar–Kitarović lani je postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora pa će tako aktivno sudjelovati i u novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM. Međunarodni konzorcij za ovaj projekt čine dva elitna sveučilišta – Stockholm School of Economics te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters, kao i četiri olimpijska odbora iz regije.

Veselimo se suradnji na brojnim projektima i prilici za naše studente koji će moći učiti iz bogatog i vrijednog iskustva koje je Kolinda Grabar–Kitarović stekla na prethodnim pozicijama', objavili su iz ZŠEM-a.

'U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju.

Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu', istaknula je Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 22:24