StoryEditor

Hebrang: Josipović je Hrvatsku uveo u red svjetskih agresora!

Piše PSD.
15. travnja 2010. - 02:08

- Hrvatska nikad nije dijelila Bosnu i Hercegovinu, već je morala ući na njezin teritorij da bi obranila svoj, a BiH se počelo dijeliti na prijedlog povjerenstva Vijeća Europe 1992., rekao je u srijedu navečer potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang i upozorio da je predsjednik Ivo Josipović svojim izjavama u Sarajevu našu zemlju „uveo u red svjetskih agresora“.

- Ako smo bili agresori u BiH, pitajte se što će sad biti s onima koji su na sudu u Haagu, a koji su optuženi za akcije na području BiH, što će biti s pisanjem povijesti i slikom stvaranja hrvatske države - rekao je Hebrang u Novinarskom domu, prenosi Jutarnji list.

Potpredsjednik HDZ-a objasnio je kako je BiH počela dijeliti prva komisija za rješavanje situacije u BiH pod vodstvom Lea Tindemansa koju je 1992. imenovalo Vijeće Europe, a koja je predložila tri rješenja od kojih je jedno bilo tzv. 'baršunasta podjela BiH', odnosno podjela bez rata pod nadzorom međunarodne zajednice.

Ponovio je kako mu je Franjo Tuđman rekao da Hrvatska ne smije biti nespremna ako ta opcija prođe.

Hebrang smatra da bi bilo politički mudro da onaj tko se ispričava u ime države i naroda prvo svoje stavove prodiskutira u svojoj državi.

(jl)

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:42