StoryEditor

Grabar-Kitarović o izbjegličkoj krizi s glavnim tajnikom UN-a, naglasila da je riječ o globalnom problemu

Piše PSD.
19. rujna 2015. - 19:42
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u subotu s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonom i nekoliko državnika o migrantskoj krizi, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

U razgovorima je naglasila kako je riječ ne samo o hrvatskom, već i o europskom i globalnom pitanju koje tako treba i rješavati, polazeći od samih uzroka migrantske krize. Hrvatska će na tome ustrajati, kaže se u priopćenju.

Predsjednica će svoj skori boravak u New Yorku povodom jesenskog zasjedanja Opće skupštine UN-a i niz sastanaka na vrhu, posebice one o razvojnim i sigurnosnim temama, iskoristiti za daljnje razgovore o iznalaženju europskog i globalnog odgovora na ovu krizu, dodaje se.

Grabar-Kitarović je u petak navečer u Vinkovcima ocijenila stanje na terenu gorim nego se mislilo i izrazila mišljenje da će biti neizbježan angažman Hrvatske vojske, ne samo duž granice nego u cijelome području.

Pritom je kazala da se "u naredna dva dana očekuje dolazak još oko 40.000 ljudi".

MUP je u subotu poslijepodne objavio da je u Hrvatsku od početka izbjegličke krize do subote u 13 sati ušla oko 21.000 migranata, dok ih je tijekom današnjeg dana izašlo oko 3.000.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 18:52