StoryEditorOCM
Hrvatskapozitivni na virus

Dvoje zaraženih u Zagrebačkoj banci: ‘Zatvorili smo poslovnice u kojima su radili i temeljito ih dezinficirali‘

Piše PSD
23. ožujka 2020. - 18:32

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje njihovih zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19.

- U stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak - poručuju iz banke.

Dodaju i kako su, u skladu s uputama zdravstvenih institucija, već zatvorili poslovnice u kojima su ti djelatnici zaposleni te ih temeljito očistili i dezinficirali.

- Kontaktirali smo sve naše zaposlenike koji su možda bili u bliskom i nedavnom kontaktu s pojedincima, savjetujući ih da 14 dana provedu u samoizolaciji i da slijede savjete zdravstvenih institucija. Također, klijenti koji su nedavno posjetili poslovnice u kojima rade navedeni zaposlenici bit će kontaktirani prema uputama nadležnih tijela - ističu iz Zagrebačke banke.

Kažu i kako su već ranije poduzeli potrebne mjere kako bi zaštitili svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge. Banka je tako smanjila poslovna putovanja, zaposlenike potiče da koriste alternativna rješenja vezana za rad, poput rada od kuće dok je u neke poslovnice uvedeno skraćeno radno vrijeme ili su privremeno zatvorene, navode.

Građanima poručuju da detaljan popis svih poslovnica koje imaju izmijenjeno radno vrijeme ili su zatvorene te njihovu alternativu moguu pronaći na njihovim stranicama. Navode i kako su sve poslovnice, centre te ostala radna mjesta opskrbila setovima za zaštitu koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 11:44