StoryEditor
Hrvatskasudbinu hotela dijele i 103 radnika

Dubrovnik: neizvjesno otvaranje Štrokovog Bellevuea, a sezona se bliži

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 19:06

Vrata dubrovačkog hotela „Bellevuea“ ostaju zatvorena te nije sigurno hoće li se hotel započeti s radom do početka glavne sezone koja je sve bliže, a o razlozima nitko ne želi govoriti.

Situacija je, čini se, puno složenija nego što se pretpostavljalo. Uvjet za dobivanje dozvola za rad nije otklanjanje tek manjih nedostataka, kao što se do sada nagađalo, već su u pitanju krupniji zahvati, tvrde dobro upućeni. Uz neke nove primjedbe, koje su potvrdili i u grupaciji „Jadranski luksuzni hoteli“ Gorana Štroka, vrlo je vjerojatno da su inspekcije odbile dati potvrdu za glavni projekt zbog problema koji je spominjan već ranije: strop u hotelskoj kuhinji, naime, niži je od standarda propisanih zakonom, a kako se radi o prostoru u sredini građevine, taj propust zapravo nije moguće otkloniti.

O ozbiljnosti situacije govori i odmjeravanje svake izjave za javnost. Nema novih informacija, kazali su u petak u grupaciji „JLH“ ne želeći reći čak ni hoće li se, u predviđenom roku od 8, odnosno 15 dana, žaliti na ovotjedne odbijenice inspekcija rada i protupožarne zaštite.

I glasnogovornica Državnoga inspektorata Vedrana Cetina odbila je komentirati slučaj navodeći da su inspektori uvid obavili na traženje hotela, pa je grupacija „JLH“ ta koja bi trebala iznijeti informacije o tome što još nedostaje hotelu.

Uvid inspekcije, inače, obavljen je u sklopu zahtjeva za izmjenama i dopunama građevinske dozvole koje su za hotel „Bellevue“ zatražene u prosincu. U jesen prošle godine, naime, nakon što je Državni inspektorat zapečatio hotel, postalo je jasno da „Bellevue“ u postojećem stanju neće dobiti dopuštenja za rad. Izmjenama i dopunama građevinske dozvole nastoji se zapravo legalizirati postojeći objekt, uz maksimalne korekcije i udovoljavanje zahtjevima inspektora.

U hotel uloženo 24 milijuna eura

U hotel su, podsjetimo, uložena 24 milijuna eura, i cijelu prošlu sezonu „Bellevue“ je radio temeljem privremenog rješenja. Koncem listopada objekt je prisilno zatvoren, a u prosincu je izbila velika afera kada su, na prijavu Gorana Štroka za pokušaj iznude mita, a u sklopu USKOK-ove akcije „Pet zvjezdica“, uslijedila i uhićenja. Na otvorenje hotela čeka i 103 zaposlenih koji i dalje primaju plaće, a vrijeme koriste za godišnje odmore i stručna usavršavanja. 


                                                                                               O. Gustin Čuljak / EPEHA

#GORANŠTROK#BELLEVUE

Izdvojeno

09. srpanj 2020 07:43