StoryEditorOCM
Hrvatskaizmijenjeni kalendar

Državna matura se provodi u posebnim uvjetima, Covid pozitivni maturanti polagat će je na jesen. NCVVO: Nadležne službe su spremne na sve

2. lipnja 2021. - 09:42
Zagreb, 040620. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na Zagrebackom Velesajmu ima prostorije u kojima se cuvaju ispiti drzavne mature, odakle se transportiraju prema skolama. Na fotografiji: ogledni primjer ispita iz matematike.Dragan Matic/Cropix

Provedba ispita državne mature u školskoj godini 2020./2021., za koju se u ljetnome roku prijavilo 31 779 pristupnika, i ove se godine zbog pandemije provodi u posebnim uvjetima, ali su, kako je priopćeno, nadležne službe na sve spremne.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) Vinko Filipović izjavio je da ni ove godine zbog pandemije situacija nije uobičajena, ali da je Centar spreman provesti maturu u takvim uvjetima.

Spremni smo na mogućnost da imamo i covid pozitivnih maturanata. Oni će polagati na jesen, ali će imati iste uvjete i mogućnost upisa na željeni studij kao i oni koji će polagati u ljetnom roku. Postoji dogovor sa sveučilištem da se povećaju upisne kvote za toliki broj učenika, kazao je.

Za učenike koji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:32