StoryEditorOCM
HrvatskaVELJAČA BEZ ZIME

DHMZ za sutra najavljuje neuobičajeno toplo vrijeme, temperature rastu, pripremite se, čeka nas i kiša

Piše VIJESTI SD
7. veljače 2024. - 20:34

DHMZ je objavio prognozu za sutra. Nastavlja se iznadprosječna toplina, uz sve izraženiju južinu.

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, neuobičajeno toplo te ponajprije u unutrašnjosti i vjetrovito. Malo kiše može pasti ponegdje duž obale i u Gorskoj Hrvatskoj.

Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, na Jadranu većinom umjereno, krajem dana ponegdje i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 12 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 °C.

"Sljedećih će dana u unutrašnjosti temperatura zraka još malo porasti, osobito jutarnja. Naoblaka će do petka biti promjenjiva, s malo kiše uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Zatim u subotu naoblačenje, a kiše će biti i u unutrašnjosti Dalmacije. Umjeren do jak jugozapadnjak u petak će prolazno jačati.

I na Jadranu su sunčana razdoblja vjerojatnija do kraja radnog tjedna. Oblačniji će biti sjeverni predjeli gdje povremeno valja računati na slabu kišu. Početkom vikenda porast naoblake, a kiša će zahvatiti većinu krajeva. Jugo u jačanju, a jutra toplija.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 10:54