StoryEditor
HrvatskaSPORNI RAČUNI

Čitatelj: ‘Uzeo sam PlanetSport radi Lige prvaka koje nema do kolovoza. A1 mi, ipak, naplaćuje 65 kuna jer kažu da mogu gledati poljski nogomet?!‘

8. srpnja 2020. - 10:22
Prazni Luz stadion u Lisabonu na kojem će se igrati četvrtfinale, polufinale i finale UEFA Lige prvaka od 12. do 23. kolovozaCarlos Costa/AFP

"A1 ti donosi kompletno nogometno iskustvo! Ove sezone nemoj propustiti niti jednu utakmicu UEFA Lige prvaka. Aktiviraj PlanetSport paket i uživaj u najboljem nogometu!", stoji na web stranici jednog od naših vodećih teleoperatera kojim se potencijalne korisnike poziva da aktiviraju spomenuti sportski paket.

Početkom godine to je i učinio naš čitatelj iz Splita (točni podaci poznati redakciji op.a.). Ispalo je, međutim, da se onog pravog nogometa nije baš previše nagledao - pandemija covid-19 virusa zaustavila je u ožujku sportska natjecanja diljem svijeta, a nije, naravno, zaobišla niti UEFA Ligu prvaka.

- Kako se odluka o odgađanju svih utakmica donijela koncem ožujka, u travnju je A1 isporučio račun za ožujak, što ne smatram spornim. Pohvalno je i što nam uslugu nisu naplatili za travanj i svibanj. Prije neki dan stiže mi, međutim, obavijest o naplati paketa PlanetSport za lipanj, 52 kune plus PDV što mjesečno dođe 65 kuna. To je, inače, cijena bez ugovorne obveze.

Mislim se "ljudi moji što to vi naplaćujete kad Lige prvaka nema do kolovoza"?! Radi toga korisnici i uzimaju PlanetSport... Zovnem ja Službu za korisnike A1 i dobijem djelatnicu koja mi ljubazno objasni kako od lipnja imam mogućnost gledati poljsku nogometnu ligu?! Nevjerojatno! Sve račune, inače, uredno plaćam, ali smatram da ovaj nema osnove. Nama korisnicima PlanetSporta usluga jednostavno nije isporučena u potpunosti, pa nema ni smisla da nam je naplaćuju - govori čitatelj.

Komentar smo, naravno, zatražili i od teleoperatera.

- Navedeni iznos odnosi se na PlanetSport paket kanala bez ugovorne obveze te ga korisnici nisu trebali imati aktivnog, ako nisu željeli gledati sadržaje koji su uključeni u paket u lipnju. Također, finale Lige prvaka bilo je planirano za 30. svibnja, stoga u normalnim okolnostima utakmica ne bi ni bilo u lipnju.

Navedeni paket sadrži čak 15 većinom sportskih kanala od čega ih je 5 PlanetSporta te nije isključivo vezan uz utakmice Lige prvaka koje se i, inače, ne igraju tijekom ljeta i zime. A1 Hrvatska je u jeku koronakrize jedina na tržištu izišla u susret korisnicima tako da nije bilo naplate naknade navedenog paketa u travnju i svibnju.

Također, korisnici A1 usluga i oni koji to nisu mogu gledati utakmice Lige prvaka tako da plate samo željenu utakmicu (pay-per-view). Podsjećamo da je A1 Hrvatska nositelj prava za Ligu prvaka u sezonama 2019./2020. i 2020./2021. tijekom kojih ljubitelji nogometa mogu uživati u više od 150 utakmica uživo, njihovim sažecima i epizodama Magazina Lige prvaka.

Prema odluci UEFA-e, utakmice ovogodišnje završnice Lige prvaka odigrat će se u kolovozu uz prijenos utakmica u HD kvaliteti na PlanetSport kanalima na A1 TV platformama (A1 TV, B.net, A1 Xplore TV) - poručuju iz tvrtke A1.

Čitatelj ovakvo objašnjenje jednostavno ne smatra prihvatljivim i kaže:

- Oni su ljude navukli na PlanetSport isključivo radi Lige prvaka u nogometu. Da su svoju ponudu bazirali na rukometnoj Ligi prvaka sigurno bi imali ogroman broj pretplatnika. Smatram, dakle, realnim da nam prvi sljedeći račun isporuče u rujnu za kolovoz.

Izdvojeno

28. srpanj 2020 13:01