StoryEditor
Crna kronikašpurtilom i ostima

Zamršeni parangali ispred Podgore doveli do svađe, prijetnji i potezanja noža; Policija prijavila mlađeg ribara koji je na silu teglio starijeg prema obali i vikao mu 'Prebit ću te'

Piše Katarina Marić-Banje
30. rujna 2019. - 23:01
parangal_-_13.JPG

U moru ispred Podgore u nedjelju rano ujutro zbog zapetljanih parangala došlo je do sukoba između dvojice ribara u kojem se potegao i nož.

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u nedjelju je u Policijsku postaju Makarska došao 60-godišnjak i prijavio 43-godišnjaka za dva nasilna kaznena djela. 

Sve je počelo oko 8 sati na oko jednu nautičku milju ispred Podgore gdje su obojica bacali parangale, svaki sa svog broda. U jednom trenutku su se parangali zamrsili, a mlađi ribar je počeo prijetiti starijem: “Prebit ću te!”.

U jednom trenutku mu je toliko “skočio živac” da je izvadio nož kojim je isjekao parangale da ih razdvoji. Nakon toga je došao do druge barke za koju je zakačio konop i počeo svojim brodom vući i plovilo i starijeg ribara na njemu prema obali. Tegljenje je trajalo dok nije pukao konop, nakon čega je svaki u svom aranžmanu došao do obale.

Nakon pristajanja, stariji ribar je otišao u policijsku postaju i prijavio mlađega za prijetnju i oštećenje tuđe stvari.

Policija je odmah postupila po prijavi i napravila izvide. Procijenili su kako u postupanju 43-godišnjaka ima elemenata prijetnje, ali za oštećenje tuđe stvari nisu bili sigurni.

Naime, za obilježje kaznenog djela bitno je da je osoba namjerno oštetila tuđu stvar, a u ovom slučaju je mlađi ribar kidao mreže da ih rasplete. Stoga su sve podatke dostavili državnom odvjetništvu da oni odluče ima li osnove za prijavu za drugo kazneno djelo.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 18:33