StoryEditor
Crna kronikabez žrtava

Uhićen bjegunac s pištoljem: policajac u pancirki ušao u automobil i nagovorio ga na predaju; Odahnuli i domaći i turisti

Piše PSD.
25. kolovoza 2014. - 21:17
Najnovije

Nakon dva i pol sata drame koja se u ponedjeljak poslijepodne, kao u nekom kriminalističkom filmu, odigravala na magistrali na samom ulazu u Vodice, u 18.42 sati vodičkoj policiji predao se Dubrovčanin Ivan Makijenko(22), odbjegli zatvorenik koji je 21.kolovoza pobjegao iz zadarske bolnice.

- Predao se dragovoljno a dvojica djelatnika Policijske postaje Vodice su ga privela i odvezla u nadležnu vodičku policijsku postaju gdje će utvrditi eventualna kaznena djela koja je 22-godišnjak počinio tijekom današnjih događaja.

Policija je djelovala sukladno saznanjima da se Makijenko nalazi na šibenskom području pa su ga pokušali uhititi na Šibenskom mostu, a kako to nisu mogli izvesti bez opasnosti da ugroze njega ili druge, pratili su ga do zasjede na ulazu u Vodice na Jadranskoj magistrali, izjavila je novinarima glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor, neposredno nakon Makijenkove predaje.

Oduzeli su mu pištolj kojeg je cijelo vrijeme držao u desnoj ruci, gol do pojasa, pušeći cigaretu za cigaretom, hodajući oko auta, a kad bi mu se neki policijski službenik pokušao približiti stavio bi pištolj pod vrat. U jednom trenutku prišla su mu dvojica interventnih policajaca, jedan je sjeo na suvozačevo mjesto, a drugi otvorio vrata do vozača. Što su mu rekli, nije nam poznato, no Makijenko se tada bez odupiranja predao. Stavili su mu lisice i džipom interventne policije prevezli u vodičku Policijsku postaju.

Upravitelj Denis Skitarelić / Foto: Jure Mišković / CROPIX
Upravitelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić izjavio je kako ne namjerava dati ostavku.

- Nije bilo propusta i s njim nismo imali nikakvih problema dok je bio u zatvoru. S njim je postupano humano, izjavio je okupljenim novinarima Skitarelić i dodao kako će o njegovoj poziciji odlučili Ministarstvo.
Skitarelić nema informacija o predaji 22-godišnjaka.


Oko 16:15h

Bjegunac Ivan Makijenko (22) na putu je prema predaji policiji i navodno se vraća iz Obrovca u ukradenom automobilu.

Novo:

Bjegunac iz zadarskog zatvora,22-godišnji Ivan Makijenko predat će se policiji četiri dana nakon štoje pobjegao skočivši kroz prozor zadarske Opće bolnice gdje je izzatvora dovezen na pregled. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora,Makijenko bi se trebao zadarskoj policiji predati tijekom ranog poslijepodneva.

Makijenko, koji u zadarskom zatvora služi kaznu od 2,5godina zatvora zbog razbojništva u Osijeku, pobjegao je u noći načetvrtak kada je oko 1.30 sati otišao šakom udario pravosudnog policajcai potom skočio kroz prozor s pet metara visine. Na parkiralištu jeukrao skuter kojim se odvezao do Zemunika gdje je, pak, ukrao Audi ipobjegao.BOŽANA SVILIČIĆ


Ranije:

Bjegunac iz zadarskog zatvora, 22-godišnji Ivan Makijenko, nakon skoka kroz prozor u četvrtak s prvog kata Odjela neurokirurgije u OB Zadar, sklonio se u Zagrebu, piše Zadarski list, a prenosi Jutarnji.

Mladić je to objavio na svom Facebook profilu, a ujedno je i poručio da se želi predati u nazočnosti svog odvjetnika.
- Imam sve. U zatvoru se maltretira. Iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobjegao. To objavite u vijestima - rekao je novinarima Zadarskog lista mladić koji, iako na slobodi, nije odavao dojam sretne osobe.

Štoviše, njegov status na ovoj društvenoj mreži bio je: "tuga i cuga", a objavio je i dvije pjesme (Te noći kada odem, kada umrem, kad me ne bude Bijelog dugmeta i Ako umrem sutra od Connecta, pr.a.) kako bi i na taj način iskazao što osjeća.

Upravitelj pulskog zatvora, podnio je ostavku nakon bijega zatvorenika Bojana Dragičevića (34), nepopravljivog bjegunca čije se ime ponovno našlo na MUP-ovoj tjeralici nakon što je iskoristio priliku i preskočio zid zatvorskog kruga, a Ivan Makijenko je pobjegao nakon što je zaprimljen je u zadarsku bolnicu zbog prijeloma vratnog kralješka.

Oko 1.30 sati otišao je na toalet da bi se po povratku do bolničke sobe, šakom okomio na pravosudnog policajca i potom skočio kroz prozor s pet metara visine. Na parkiralištu je ukrao skuter kojim se odvezao do Zemunika gdje je, pak, ukrao Audi i pobjegao u noć.

Policija za obojicom intenzivno traga te mole građane za pomoć ako posjeduju bilo kakvu informaciju da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.


JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 13:47