StoryEditor
Crna kronikaHRPA TABLETICA

U stanu u Solinu nađeno čak tisuću i pol ecstasyja! Dvojica mladića završila kod pritvorskog nadzornika pa pušteni da se brane sa slobode

5. listopada 2019. - 15:08
ružičaste tbl

S 1572 tablete ecstasyja pronađenih u stanu u Solinu uhićena su dvojica mladića. Nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni su pritvorskom nadzorniku, potvrđeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske.

Saznajemo da se radi o 29 godišnjaku i 27-godišnjaku koje su u petak uhitili inspektori Službe kriminaliteta droga. Nakon toga uslijedila je pretraga stana i pronalazak ružičastih tabletica pakiranih u tri PVC vrećice. Nađena je i veća količina novca. 

Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge smješteni su u pritvorsku jedinicu. U subotu ujutro dovedeni su na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Nakon iznošenja obrana pušteni su da se brane sa slobode.

Tableta ecstasyja prodaje se za 100 kuna. U prvih sedam mjeseci ove godine na području PU splitsko-dalmatinske zaplijenjeno je 4 kilograma ecstasyja i MDMA, poznatijeg kao čisti ecstasy. Od 1150 zapljena u istom razdoblju upravo su pronalasci MDMA i njegovih derivata na drugom mjestu, ukupno 187 slučajeva. Najviše je bilo marihuane, 716 zapljena.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 23:01