StoryEditor
Crna kronikanastradali na poslu

Teško ozlijeđeni radnik izvan životne opasnosti, strahovi liječnika srećom se nisu potvrdili; On i kolega pali su na beton s visine od osam metara, oglasili se iz uprave

Piše Ante Talijaš
6. travnja 2019. - 16:35
tlm_impol07-150316.JPG

U teškoj radnoj nesreći koja se  dogodila u pogonu Tople valjaonice Impol TLM-a Šibenik, teško su ozlijeđeni 53-godišnji Ante Vučenović I 51-godišnji Mladen Marčić, oba iz Šibenika.

- Obavljenim očevidom u kojemu su sudjelovali policijski službenici i djelatnici Inspekcije rada, utvrđeno  je da je za sada još iz neutvrđenih razloga došlo do naglog okretanja i prevrtanja košare na dizalici. U tom trenutku u košari su se nalazili 53-godišnjak i 51-godišnjak i obojica su iz košare s visine od osam metara pali na betonski pod. Dizalicom je upravljala treća osoba, a riječ je o 53-godišnjem muškarcu – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Ante Vučenović zadobio je teške i po život opasne ozljede te je sa Objedinjenog hitnog medicinskog odjela Opće bolnice Šibenik odmah prevezen u Klinički bolnički centar.

Mladen Marčić je nakon hospitalizacije u šibenskoj bolnici, u noći s petka na subotu, također prevezen na daljnje liječenje u KBC Split, ali je na sreću, kako doznajemo, izvan životne opasnosti.

Oba stradala su radnici šibenske tvrtke 'ZM Montal – Industrijski servisi', koja je, inače, stalni kooperant 'šibenskog aluminijaša' Impol TLM-a.

- Nesreća se dogodila dok su naši djelatnici radili na postavljanju čelične konstrukcije homogenog dimnjaka za peći u Toploj valjaonici. Bili su u košari dizalice – 'žirafe' na četiri kotača koja je u vlasništvu Impol TlM-a i kojom je u upravljao njihov radnik – kazao nam je Dalibor Labor, predsjednik Uprave tvrtke ZM Montal-a.

- Odmah nakon nesreće došao sam u šibensku bolnicu i komunicirao s radnicima. Stalno sam u kontaktu sa splitskom bolnicom i obiteljima stradalih. Prema posljednjim informacijama stanje težeg ozlijeđenog radnika Vučenovića je stabilno i vitalne funkcije mu nisu ugrožene. On je zadobio prijelom zdjelične kosti i hematome glave, te će biti operiran. Sumnjalo se i na unutarnja krvarenja, ali, na sreću, do toga nije došlo – dodao je Dalibor Labor.

O ovoj teškoj radnoj nesreći oglasila se priopćenjem Uprava 'šibenskog aluminijaša' u vlasništvu Impola iz Slovenske Bistrice.

- Uprava  tvrtke Impol – TLM  izražava žaljenje zbog nesreće na radu koja se dogodila  u pogonu za toplo valjanje u kojoj su stradala dvojica radnika poduzeća ZM-MONTAL, stalnog kooperanta naše tvrtke.

Posebno izražavamo suosjećanje s njihovim obiteljima zbog tog nemilog događaja, svjesni da je sada najvažnije da se ozlijeđeni radnici oporave i da njihovo zdravstveno stanje bude dobro.

Državni inspektorat, odnosno inspekcija rada utvrđuje okolnosti te nesreće, a očekujemo i rezultate policijskog očevida. No za sada je, ponavljamo, najvažnije da se obojica radnika što prije i uspješnije oporave – navodi se u priopćenju.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. rujan 2020 19:21