StoryEditor
Crna kronikaincident u šibeniku

Stegovna mjera: Giljanović kažnjen zbog premlaćivanja drugog zatvorenika

26. travnja 2019. - 23:46

Mjesec dana bez posjeta, telefonskih razgovora i dostave pošte, kazna je koju je Županijski sud u Splitu odredio Ivanu Giljanoviću (38) zvanom Giljo iz Splita zbog napada na pritvorenika Gorana R. (55) iz Zagreba u šibenskom zatvoru. Kaznu je odredio sudac koji je nadležan za predmet u kojem je Ivan Giljanović optužen za pokušaj ubojstva.

Giljanović pretukao Zagrepčanina u šibenskom zatvoru: Nije se htio maknuti s klupe na kojoj sam radio sklekove i napao me!

- To je uobičajena procedura, ustanova u kojoj je u istražnom zatvoru smješten optuženik obavijesti o prekršaju i predlaže stegovni postupak, a nadležni sud određuje sankciju. Navedena uskrata posjete i kontakata se ne odnosi na odvjetnika koji zastupa okrivljenika - kazao nam je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Ivan Giljanović prebačen je iz zatvora na splitskim Bilicama u Šibenik iz sigurnosnih razloga nakon što se predao početkom ovog mjeseca. U splitskoj ustanovi su pritvoreni pripadnici zločinačke udruge Željka Rajića kojima su tijekom  proteklih 11 mjeseci, dok je Giljanović bio u bijegu, na meti bili svi koji su imali veze s njim, obiteljske i poslovne.

Nakon dolaska splitskoj policiji Ivan Giljanović je kazao kako se na predaju odlučio nakon što je uhićena Rajićeva skupina. U bijegu je bio od svibnja prošle godine i pokušaja ubojstva Marka Bekavca ispred splitskog kafića.

U šibenskom zatvoru je tijekom šetnje došao u sukob s Goranom R. koji ga je provocirao i napao. Giljanović mu je uzvratio udarcima šakom u lijevu sljepoočnicu zbog čega su u šibenskoj bolnici Goranu R. snimali glavu i vratnu kralježnicu.

Utvrđene su mu lakše ozljede nateknuće i ogrebotina iznad lijeve sljepoočnice. U svojoj izjavi liječniku Goran R. je kazao kako na lijevo oko otprije slabije vidi te da ne poznaje pritvorenika koji ga je napao. 

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 15:55