StoryEditorOCM
Crna kronikaheroji otoka

Spasili ih od sigurne smrti: četiri policajca na Hvaru su na rukama iznijeli starije mještane, njihov identitet još nije otkriven

Piše Marko Didić
8. kolovoza 2022. - 16:33

Dvojica policajaca PP Hvar i dvojica policajaca koji su kolegama ovo ljeto došli na ispomoć pravi su heroji ovog otoka. Oni su se probili do naseljenih kuća u mjestu Vrbanj i dok je jučer požar prijetio da proguta sve pred sobom te su na svojim rukama iznijeli dvije slabo pokretne starice i tako ih spasili od sigurne smrti.

Doznajemo i da su pomagali i ostalim mještanima starije dobi da se izvuku iz obruča.

Ovu informaciju smo doznali od mnogih mještana te smo o tome pitali i Jerka Kureviju iz PU splitsko-dalmatinske koji je potvrdio da se događaj uistinu zbio s četvoricom hrabrih policajaca u glavnim ulogama.

O tome policija nije izvještavala javnost jer je smatrala da su njihovi djelatnici samo dobro obavili svoj posao, a njihovo poslanje je zapravo pomagati ljudima u nevolji.

Za sada se identitet ovih četvero junaka ne zna, ali ćemo zatražiti dozvolu za razgovor s njima. Da i javnost vidi tko su ti ljudi koji su u vatru gurnuli sebe da bi spasili druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 14:34