StoryEditor
Crna kronikaincident zbog zvezde

Šibenskoj policiji predao se 19-godišnjak, posljednji osumnjičeni za napad u Uzdolju

Piše M. Jurković
12. rujna 2019. - 23:49

Nakon što je više od mjesec i pol dana uspješno zametao tragove i bježao pred organima reda, šibenskoj policiji svojevoljno se predao 19-godišnjak koji je, kao pripadnik skupine od petnaest osoba, osumnjičen za niz kaznenih djela počinjenih u lokalu u Uzdolju pokraj Knina u kolovozu ove godine.

Kako je priopćila policija, mladića se, poput njegovih "ortaka", sumnjiči za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu Branke Petko, 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta "Petko", te još četiri osobe.

Stavlja mu se na teret da se, kao pripadnik navijačke skupine iz Splita, s još 14-oricom istomišljenika uputio u mjesto Uzdolje na kninskom području znajući da se u tamošnjem ugostiteljskom objektu obitelji Petko prati nogometna utakmica Crvena zvezda – Young Boys. Tužitelji smatraju da je navijačkoj ekipi namjera bila nasilničko ponašanje prema onima koje zateknu u lokalu.

– Po dolasku u Uzdolje skupina je parkirala vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao pješice u kafić s ciljem izviđanja. Zadržao se kraće vrijeme, a kad je izvidio situaciju o gostima kafića, vratio se do osumnjičenih – navodi se u policijskom izvješću.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da se zatim, zajedno s ostatkom ekipe, oko 22.15 dovezao vozilom pred lokal, u koji su ušli maskirani takozvanim fantomkama, majicama i maramama i "oboružani" raznoraznim drvenim i metalnim predmetima. To se ne odnosi na vozače koji su ih ostali čekati u vozilima.

– Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenima, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu i zatečene goste, uništavajući palicama inventar da bi, nakon toga, palicama napali i same goste te njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog maloljetnika – precizirano je u policiji.

Posljednji osumnjičenik iz skupine od 15 osoba tako je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Zbog nasilništva u Uzdolju 21. kolovoza, šibenska policija je krajem kolovoza privela četiri osobe nad kojima je, poslije ispitivanja u Državnom odvjetništvu, određen jednomjesečni istražni zatvor.

Nedavno je privedeno još deset osoba, od kojih je trojici određen istražni zatvor, a sedmorica su, kako je odlučio sudac istrage, puštena na slobodu. Uslijedila je žalba Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, koje smatra da ih se trebalo lišiti slobode zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 08:11