StoryEditor
Crna kronikakupovanje vremena?

Ponovno odgođeno svjedočenje Smiljane Srnec, tužiteljstvo dostavilo CD sa fotografijama

Piše Dušan Miljuš, Višnja Gotal /Jutarnji list
21. siječnja 2020. - 10:24
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Jutros u 9.07 sati u varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj za ubojstvo svoje sestre, 21-godišnje Jasmine u ljeto 2000. godine.

Iako se očekuje da bi Smiljana Srnec trebala iznijeti svoju obranu, rasprava je započela prijedlozima za novim dokazima od strane obrane i tužiteljstva.

Početak rasprave obilježava iznošenje tih dokaznih prijedloga, obrazlaganje zašto se oni traže od strane obrane, ali i očitovanje tužiteljstva koje se protivi svim novim dokaznim prijedlozima obrane, ali i prijedlozima za izdvajanje nekih dosad prikupljenih dokaza kao nezakonitih. Nakon što obje strane iznesu svoje argumente, vijeće kojem predsjedava sudac Tomislav Brđanović povući će se kako bi odlučilo o dokaznim prijedlozima. Stoga je neizvjesno kad će i hoće li Smiljana Srnec početi iznositi obranu, piše Jutarnji list.

Obrana je dostavila zapisnike o obavljenim razgovorima s građanima, ali je predložila i novo psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje Smiljane Srnec.

Optužba je dostavila CD medij sa fotografijama pretrage i obdukcije, a odnosi se na sijedu vlas kojoj je prigovorila obrana.

- Protivimo se tome, jer smatramo da to samo vodi odugovlačenju postupka - očitovala se Irma Bagarić, županijska državna odvjetnica.

Odvjetnik Krešimir Golubić, nije se protivio pregledavanju fotografija, ali je prigovorio tome što je tužiteljstvo tek sad dostavilo te fotografije.

Golubić je predložio da se ispitaju kao svjedoci koji su navedeni u bilješkama, Branko Krčmar, Danijel Herceg i Melita Sečan-Hrastić, a na koje je okolnosti njihovo ispitivanje već ranije bilo predloženo.

- Vidljivo je da ti svjedoci nemaju nikakva nova saznanja s kojima se već raspolaže. To je što se tiče sadržaja. Oni nemaju što novo za reći. Nije mi jasno da se opetovano vrtimo u krug u ponavljanju dokaza o kojima je vijeće već zauzelo stajalište i tome ne vidim ni svrhu ni cilj - rekla je Irma Bagarić, zastupnica optužbe.

Obrana je također predložila da se kao nezakoniti dokazi izdvoje zapisnici o očevidu, obdukciji, nalaz dr. Škavića, a tužiteljica je ustvrdila da je to sve napravljeno po zakonu i da se ne radi o nezakonitim dokazima. Pritom je citirala i zakonske odredbe što je to očevid.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 19:03