StoryEditorOCM
Crna kronikaMANJI POŽAR

Paljenje korova se razbuktalo, morali su intervenirati i vatrogasci: izdali upozorenje ostalim građanima, otvoreni plamen je zabranjen

Piše PSD
4. svibnja 2021. - 16:40

U utorak na području splitske Sirobuje došlo je do požara raslinja. Naime, zbog paljenja korova na otvorenom prostoru došlo je do širenja požara koji je srećom brzo lokaliziran i ugašen. 

Iako je zabrana otvorenog plamena na području Splitsko dalmatinske županije na snazi od 1. svibnja ove godine prema Odluci o mjerama zaštite od požara na otvorenim prostorima, osoba odgovorna za požar toga se nije pridržavala. 

U razdoblju od 1. studenog do 1. svibnja spaljivanje korova je dozvoljeno, ali građane su pozvani na dodatan oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i raslinja s ciljem zaštite osoba i imovine.

- Podsjećamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare, koji se vrlo lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote- kazali su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji našeg fotoreportera Toma Dubravca. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 06:33