StoryEditor
Crna kronikanapadač iz viškova

Otkriveno tko je muškarac koji je napao srpskog povratnika, svi su u nevjerici: radi u Civilnoj zaštiti, dosad je spasio brojne živote; Oglasio se i osumnjičeni

Piše SD
26. kolovoza 2019. - 11:04

Osumnjičenom 42-godišnjem M.Š. iz Viškova, koji je uhićen u subotu zbog prijetnji i ozljeđivanja osobe na osnovi nacionalne pripadnosti, u nedjelju je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana, a budući da je riječ o državnom službeniku, bit će udaljen iz službe.

Sudac istrage odredio je M.Š.-u, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništa u Rijeci, pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbacio je prijedlog za određivanja pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, doznaje se sa suda.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su priopćili da će osumnjičeni - s obzirom da se radi o državnom službeniku, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo Civilne zaštite - sukladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe.

Svi su u nevjerici

Novi list piše da je osumnjičeni Škalamera inače pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja i alpinist.

Također, radi se od dugogodišnjem iskusnom članu spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja, vrhunskom alpinistu, osobi koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude, osobe koje su se zatekle u nevolji.

Tim više je šok veći, s obzirom da je Škalamera posljednja osoba koja bi i do sada u nizu spasilačkih akcija iskazivala na bilo koji način rasnu netrpeljivost ili vrijeđala na nacionalnoj osnovi.

U Tužilaštvo je stigao u pratnji odvjetnika Arsena Stipinovića i Duška Miočića te se tamo zadržao više od sat vremena, što vjerojatno znači da je iznosio aktivnu obranu. Prema neslužbenim informacijama Novog lista, Škalamera negira da je Arsiću prijetio na nacionalnoj osnovi, za što ga se sumnjiči.

Na granici

M. Š. je uhićen u subotu rano ujutro na graničnom prijelazu Rupa zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Viškovu počinio kazneno djelo prijetnje.

Riječ je o incidentu od 20. kolovoza, koji se dogodio na parkiralištu na Viškovu. Tada je ozlijeđen 70-godišnji hrvatski državljanin, pripadnih srpske nacionalne manjine, koji je medijima rekao da je pretučen i vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Iz policije su u nedjelju izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom u vezi s događajem od 20. kolovoza u Viškovu te da je protiv njega podignuta kaznena prijava za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti.

On je uhićen jučer u ranim jutarnjim satima te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila. Tom je prilikom osumnjičeni 42-godišnjak 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje te ga lakše ozlijedio.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 08:54