StoryEditorOCM
Crna kronika‘Panika u Guimaraesu‘

Navijači Hajduka divljali u Portugalu, procurile snimke. Tamošnji mediji pišu: ‘Sijali paniku među turistima! Bacali baklje, boce, stolice...‘

Piše Slaven Alfirević
10. kolovoza 2022. - 06:49

Portugalska televizija je u noćnim vijestima (u Hrvatskoj je to sat više) izvijestila o neredima u centru Guimaraesa, grada gdje igraju danas Vitoria i Hajduk.

U raportu s televizije, a isto je potom prenio i sportski list O Jogo na svojem portalu, središte Guimaraesa bilo je u utorak kasno navečer poprište incidenata, kako kažu, s navijačima splitskog Hajduka.

Navodi se da je oko 150 ultrasa hrvatskog kluba „sijalo paniku među turistima, te su napravili i materijalnu štetu na šetnicama i ugostiteljskim objektima”.

Kako javlja izvještaj O Joga uz snimke nadzornih kamera, Rua de Santo António, Largo do Toural, Largo das Oliveiras i Praca de Santiago neka su od mjesta na kojima su hrvatski navijači izazivali, da bi se potom dali u bijeg sa crvenim bakljama i bacajući petarde i boce.

Gotovo svi odjeveni u crno i prekrivenih lica, pravili su nemire zbog kojih su mještani i turisti bježali sa šetnica i ulica kojima su prolazili, javljaju Portugalci.

Je li postojao neki povod i što se zapravo dogodilo u začetku teško je reći, ali je to raport s lica mjesta ovdašnjih reportera.

Bilo je to iza ponoći po hrvatskom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2022 21:57