StoryEditorOCM
Crna kronikaBORBA PROTIV ŠVERCA

Dobar ulov u splitskoj luci: carinici u teretnom brodu pronašli ogromnu količinu cigareta, kapetan Crnogorac platio čak 210 tisuća kuna kazne

5. siječnja 2018. - 21:23

Državljanin Crne Gore, kapetan teretnog broda na kojem je prije dva dana nađeno 415 šteka cigareta, pristao je, nakon što je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, na plaćanje novčane kazne od 130 tisuća kuna te još oko 80 tisuća kuna carinskih i poreznih davanja.

Kako je izvijestila policija, u srijedu su policijski službenici Sektora za granicu, Postaje pomorske policije i Službe organiziranog kriminaliteta te djelatnici Carine i Lučke kapetanije u zajedničkoj akciji tijekom pregleda teretnog broda pronašli neprijavljene cigarete.

- Teretni brod je pod stranom zastavom, te je doplovio iz luke treće države prije dva dana, a da prilikom ulazne granične kontrole djelatnicima carine nisu prijavljene predmetne cigarete. Protiv kapetana broda podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, uz koju je tijekom jutra predan pritvorskom nadzorniku - izvijestila je policija.

Doznajemo da je kapetan kazao da su cigarete, a radi se uglavnom o štekama marlbora, za posadu od 20-ak ljudi, te je na sebe preuzeo krivnju i odmah uplatio izrečenu kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 04:31