StoryEditorOCM
Crna kronikaispod tora za ovce

Carinski pas nedaleko od Bjelovara otkrio tajnu katakombu. Nalazi se ispod tora za ovce, evo što je unutra bilo skriveno

Piše Vijesti
31. listopada 2023. - 12:16

Carinici su uz pomoć posebno obučenog psa Arwena pronašli u skrivenoj podzemnoj prostoriji gotovo 1,3 tone duhana i opremu za obradu.

Kako doznaje Danica.hr, u tajnu katakombu ispod betonske ploče ulazilo se kroz otvor u toru za ovce skriven ispod slame. Da nije bilo psa, teško bi otkrili to ilegalno podzemno skladište duhana blizu Bjelovara.

Carinski službenici obavili su pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu muškarca otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima, kažu danas.

Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je 11 kartonskih kutija ispunjenih s oko 1,2 tone duhana u listu i osam pvc vreća sa 71 kilogramom sitno rezanog duhana.

Tu su bile i dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, kažu u Carinskoj upravi.

Protiv osumnjičenog podnijet će kaznenu prijavu zbog nedopuštene trgovine, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:17