StoryEditor

Zagreb: škotski gajdaši stigli s prvim letom EasyJeta

Piše PSD.
12. veljače 2011. - 09:58
Vodeći europski niskotarifni prijevoznik EasyJet ovoga je petka uspostavio novu zračnu liniju prema Hrvatskoj, iz Zagreba za londonski aerodrom Gatwick, po privlačnoj cijeni od početnih 31,99 eura za jednosmjernu kartu, uključujući poreze i pristojbe.

Prve putnike iz Londona na hrvatskom je tlu pozdravio Njegova Ekscelencija David Blunt, veleposlanik Ujedinjenje Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, a pri slijetanju u Zračnu luku Zagreb narančasto-bijeli avion dočekan je s tradicionalnim „vodenim pozdravom“ vatrogasnih vozila u znak dobrodošlice.

Nakon zaustavljanja EasyJetova airbusa 319, koji će između Zagreba i Londona letjeti pet puta tjedno, od ponedjeljak do petka, prvi su izišli škotski glazbenici u kiltovima, muškim narodnim nošnjama. Predvodio ih je Colin Pryde, gajdaš i učitelj gajda u jednoj od ponajboljih škotskih privatnih škola The Loretto School, koji je lani u lipnju zasvirao „Mull of Kintyre“ sa sir Paul McCartneyjem u Hampden Parku u Glasgovu.

Ovom prilikom iznenađene je suputnike razveselio škotskim melodijama na hodnicima aerodroma, no u Hrvatsku je stigao kako bi na „Britanskim danima“ u Zagrebu promovirao škotsku tradiciju i proslavio 252. obljetnicu rođenja Roberta Burnsa, proslavljenog škotskog pjesnika.

EasyJet je do sada već uspostavio linije iz Splita i Dubrovnika za deset europskih metropola uključujući Rim, Milano, Ženevu i Pariz, a od 17. veljače “dodat” će i zračnu liniju iz Zagreba za Dortmund.

Marijana Šešo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 13:12