StoryEditorOCM
Biznisnovi rezovi

Twitter uručio još otkaza djelatnicima koji moderiraju sadržaj te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja

Piše Hina
8. siječnja 2023. - 07:46
(FILES) In this file photo taken on October 28, 2022, the Twitter logo outside their headquarters in San Francisco, California. - Twitter suspended December 15, 2022, the accounts of more than a half-dozen journalists who had been writing about the company and its new owner Elon Musk. Some of the journalists had been tweeting about Twitter shutting down an @ElonJet account that tracked flights of the billionaire‘s private jet and about versions of that account hosted at other social networks. (Photo by Constanza HEVIA/AFP)Constanza Hevia/Afp

Twitter Inc je napravio daljnje rezove u svojim sigurnosnim timovima koji se bave moderiranjem globalnog sadržaja te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja, izvijestio je u subotu Bloomberg.

Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima tvrtke u Dublinu i Singapuru, izvijsetio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima.

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i  Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda, izvijestio je Bloomberg.

Radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru također su dobili otkaz.

Twitterova potpredsjednica za povjerenje i sigurnost, Ella Irwing, potvrdila je Reutersu da je Twitter napravio određene rezove u petak navečer, no nije otkrila detalje. "Imamo tisuće ljudi u timovima za sigurnost i povjerenje koji rade na moderiranju sadržaja i nije došlo do rezova u timovima koji to rade na dnevnoj bazi", rekla je mailom.

Neki rezovi, dodala je, bili su u područjima nedovoljno velikim za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se.

Twitter je otpustio približno 3700 zaposlenih početkom studenog u Muskovim mjerama rezanja troškova, a stotine su kasnije dale otkaze.

Tvrtka je prošli mjesec također pogođena tužbom u kojoj se tvrdi da je Twitter Inc tijekom rezova disproporcionalno ciljao ženske zaposlenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 20:52