StoryEditorOCM
Biznisnovi rezovi

Twitter uručio još otkaza djelatnicima koji moderiraju sadržaj te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja

Piše Hina
8. siječnja 2023. - 07:46
(FILES) In this file photo taken on October 28, 2022, the Twitter logo outside their headquarters in San Francisco, California. - Twitter suspended December 15, 2022, the accounts of more than a half-dozen journalists who had been writing about the company and its new owner Elon Musk. Some of the journalists had been tweeting about Twitter shutting down an @ElonJet account that tracked flights of the billionaire‘s private jet and about versions of that account hosted at other social networks. (Photo by Constanza HEVIA/AFP)Constanza Hevia/Afp

Twitter Inc je napravio daljnje rezove u svojim sigurnosnim timovima koji se bave moderiranjem globalnog sadržaja te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja, izvijestio je u subotu Bloomberg.

Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima tvrtke u Dublinu i Singapuru, izvijsetio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima.

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i  Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda, izvijestio je Bloomberg.

Radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru također su dobili otkaz.

Twitterova potpredsjednica za ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 04:44