StoryEditor
Biznissvečanost u osijeku

Rovinj ponio nagradu šampiona hrvatskog turizma: na velikoj završnici najvećeg godišnjeg okupljanja turističkih radnika iz Hrvatske i njihovih partnera iz inozemstva prisustvovao je cijeli državni vrh

Piše Ružica Mikačić
5. listopada 2019. - 00:49

Ovogodišnji šampion hrvatskog turizma je grad Rovinj koji je titulu najboljega ponio u konkurenciji sa Malim Lošinjem i Zadrom, a nagradu je gradonačelniku Marku Paliagi na svečanosti pred oko tisuću sudionika Dana hrvatskog turizma, u Osijeku uručila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

- Hrvatska je predivna zemlja, najljepša na svijetu sa svojim kulturnim i povijesnim blagom. Ali najveća vrijednost hrvatskog turizma je čovjek koji neprestanim radom doprinosio stalnom rastu turizma. Zahvaljujem svima na odličnoj sezoni i željela bih da Hrvatsku brendiramo kao zemlju po mjeri čovjeka. Osmijeh na lice i to ne blagi, nego široki koji otvara sva vrata jer osmijeh je ono što jesmo - kazala je predsjednica RH u svojem obraćanju turističkim radnicima.

Na velikoj završnici najvećeg godišnjeg okupljanja turističkih radnika iz Hrvatske i njihovih partnera iz inozemstva, prisustvovao je cijeli državni vrh na čelu sa predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Sabora RH Gordanom Jandrokovićem i čak 12 ministara u Vladi.

Tom prilikom je nagradu za životno djelo dobio Frane Skoblar, turistički djelatnik iz Zadra, a godišnju nagradu Anton Štifanić za tvrtku dobio je touroperator ID Riva Tours iz Munchena vlasnika Selimira Ognjenovića. Pojedinačnu nagradu Anton Štifanić dobio je hotelijer Ivan Sablić iz Dubrovnika, a posebno priznanje za doprinos turizmu RH dobio je Vinko Prizmić.

- Hrvatski turizam čini petinu našeg gospodarstva i posebno mi je drago što smo u Slavoniji i Osijeku u koju je posljednjih godina uloženo oko 60 mil kuna u turističke projekte. Ove godine očekujemo oko 12 milijardi eura ukupnog prihoda od turizma - kazao je premijer Plenković dodjeljujući nagradu za životno djelo Frani Skoblaru.

Dodijeljene su nagrade najboljima u deset kategorija turističkih usluga te nagrade pojedincima. Tako je nagradu za održivi turizam dobio park prirode Papuk, plaža godine je Rajska plaža Lopar, marina godine je Olive Island marina u Sutomiščici. Restoran godine je Spinnaker iz Poreča, događaj godine je Renesansni festival uz Koprivnice, kamp godine je Aminess Maravea iz Novigrada. Najbolja DMK agencija je Katarina Line iz Opatije. Hotel godine je Valamar Collection Girandella u Rapcu.

- Vi igrate međunarodnu utakmicu na zahtjevnom tržištu i tu pobjeđujete. Vjerujem da naš kontinentalni turizam ima puno za ponuditi, prije svega veliko hrvatsko srce - kazao je Gordan Jandroković na zavrsnoj svečanosti u Osijeku.

Nakon trodnevnog druženja i obilaska pet slavonskih županija, time su završeni ovogodišnji Dani hrvatskog turizma.

#ROVINJ#DANI HRVATSKOG TURIZMA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 21:30